Pages

Thursday, 5 August 2010

duye

ingat kan hari ni satu entry jer sebab dah tak de cerita dan tak de idea nak menulis. ngehehe.

tapi tadi suami hantar email dengan subject " Gambar budok lapa duye " . tu bahasa german, dalam bahasa melayu nya " gambar budak lapar durian"

ade sedikit pembetulan,

1. bukan i lapar durian, i kenyang. tapi baby nak makan durian. so terpaksa lah. gahahaaaa
2. i bukan budak! mak budak dahhhhh. tapi kalau u sedang berkata-kata pasal baby. so betul lah memang budak dalam perut tu yang lapar durian.

ok. sambung cerita. semalam balik dari jumpa kawan saya singgah dekat kedai-kedai dekat rumah nak cuci kereta yang dah ade macam-macam corak dan ade pelbagai najis dah kat bumbung kereta.

sebelah kedai cuci kereta ade orang jual durian. maka mak budak ni ngan bapak budak pergi lah menyerbu kedai durian.

haha. tak senonoh makan durian. pelahap+ berdiri+ tepi jalan. baby jangan tiru!

ssuruh dia siap-siap kopek. senang.

semalam makan dalam 8 ulas jer kut. sejak pregnant ni tak mampu nak menelan durian banyak-banyak. 8 tu pon dah kira banyak. bangun pagi-pagi bukan peti habis peti bau durian! hahaha. ingat nak breakfast ngan durian, tapi pagi kena amik ubat so terpaksa menahan diri sampai tengahari.

bila tengahari..tara~~~

cucur durian

hehe. beli durian sebab nak buat cucur durian sebenarnya. sekarang kenyang dan puas hati. next? lompat tikam. gahaha. maaflah. saya takkan berhenti sebut selagi saya tak dapat. naseb baek korang tak kena mengadap aku, so akan baca dalam entry jer. husband yang kene mengadap ni dah naik muak dengar cucur durian. lompat tikam. cucur durian.lompat tikam. cucur durian. lompat tikam.

sekarang tinggal. lompat tikam. lompat tikam. lompat ikam.

24 comments:

mek da ©™ said...

lama dh mek dok koya nk mkn jeput doyan..xkesampaian sbb malas nk buat..eeeeeee

Byzura Mj (By) said...

cucur durian sedap!!! nak sikit!

Cik Puan Fara said...

hahaha..farrah pn minggu lps nk buat jeput duye tp IL x wi sbb hasben tgh deme.. ni turn farrah pulok deme.. so tokleh make lg la :(

eMMe said...

smlm cucur jagong!
petang nih cucur durian
yeayyy!

~~zaa~~ said...

oloh sedaknyo la make duye! heheheh

jepput duye tu wak kawe sero nok make! ishk..keno g cari duye jugok eh..

Dong, Dia & Azra said...

macam marbeles jer cucur durian...tak pernah cuba tapi macam nak mencuba...just bancuh tepong gandum letak durian je ke?

PuteriKureKure said...

8ulas tu dah kira banyak yang. hehe. sebab tgk isi dia tebal2 jugak tu. kita slalu makan paling banyak 6ulas je. itupon kalau ulas kecik2. kalau ulas besor2 4 ketul je. huhu.

farah, cucur durian kita baru makan last wiken mak mertua buatkan. sedap!!!

Joy said...

menarik sungguh hasil cucur durian ni

alyyani said...

durian tak makan cucur durian makan. tetibe teringat kat mak. nak buat tak reti a.k.a tak rajin. :D

mrs.spicy said...

bai: dah habis=p

mrs.spicy said...

mc da: sebab sangat teringin so terpaksa buat=p

mrs.spicy said...

emme: wah..cucur jagung pon sedap jugak. u neh saja=p

mrs.spicy said...

farra: hehe..xpo..musim duye lambat lagi abih.huhu

mrs.spicy said...

zaa: g la cari,belambok tepi2 jale=p

mrs.spicy said...

dong; a ah, garan sikit, pastu kalo durian xmanis letak gula. durian farah beli ni manis plus letak banyak2 so dah manis. suka letak sada bikabonat sikit. hehe. lagi best kalo durian tu kita tak campur sekali, letak tengah2. ala2 salut gitu..

mrs.spicy said...

alya; kalo xrajin makan saja pon sodap=p

mrs.spicy said...

jl; hehe..boleh ler g beli durian buat..

mrs.spicy said...

intan; farah hantu durian. kalo xpregnant 2-3 bijik tu kira biasa. kalo musim durian xmakan nasi xpe. makan durian jer. so 8 ulas tu kalo xpregnant kira sikit. hehe

Madi @ Aed said...

erghhhh..melelehhhhh

Lady of Leisure said...

tak penah lagi amkan cucur durian tapi mesti sedap kan..

rynas said...

sedapnya cucur doyan... teringin nak makan nih.

mamalieyna said...

eheh...tetiba teringin nk jemput2 doyan plak...lama tak makan!

d.a.m.i.q.u.l.a said...

my hubby pun gile betol ngan durian ni.pantang nampak durian lupe bini kat sebelah(EH BILE AI ADE LAKI NI?)

Dong, Dia & Azra said...

kena cuba sebelum puasa nih...wihiii.....