Pages

Wednesday, 25 August 2010

buah katak puru

tok ayoh (datuk belah suami) bagi masa balik kampung hari tu.

makan lepas balik terawikh semalam. mula-mula amik 4 biji jer sebab macam tak lalu jer makan asam sorang-sorang. tak meriah. kalo ade teman best sikit. husband tak suka benda masam. sekali 10 biji gak makan semalam. makan sorang pon laju!

cicah cuka + garam+ gula + cili padi picit-picit sampai hancur

best woohhh~

tapi kalau ade garam ketul2 lagi best.


okeh. sendiri yang buat entry sendiri yang teliur. tak sabar nak makan lagi malam ni. kang nanti ade orang berbuka makan asam.

15 comments:

Byzura Mj (By) said...

letak belacan. ades. mabeles.

PuteriKureKure said...

ok. kita tak tau la kat kelantan je ke ada benda ni. kita dah duduk merata sumpah tak pernah tgk ok! huhu.

ye. saya jakun.

mamalieyna said...

akak dl time peknen pun suka sangat2 makan asam..eeh kalau ada garam kasar lg best ye..hehe..

Madi @ Aed said...

sedaknye woh katak puru

.::fIsYa::. said...

waa..sedapnye buah ni..lame gilo xmakey..dulu maso skoloh kat kelate first time tgk..mula2 tgk sero lawok gilo bentuk dio..namo pun pelik doh...skali makan nak lagi..ngehehehe

~~zaa~~ said...

aduhhh..lamanya tak makan buah katak puru!! rasanya masa zaman sekolah je last makan...rindu weh nak makan!! buh belacan cket, pehhhh!!!!

eMMe said...

tak penah jumpe la buah tu..pelik la...sedap ke? rasa cam kendondong ke?cenne rasanya...

ederq said...

lama gila xmakannn xjumpa dahhhh

etiey.com© said...

sedap sedap! tp ai suka mcm tu jer... fevret asam gak nisssss...terliur wesss

suziesanji said...

magh!! terliur la~~
lamo xmakan katak puru ni..

nieda said...

sedapnya, lama giler tak makan..i panggil buah nam nam..tak tau mana dpt nama tu..mmg org perak pnggil nam nam kot..hehe

Lady of Leisure said...

lady panggil buah nanam

Mimy Hamid said...

aku tak pernah makan buah ni..mana nak cari

Puteri Nuur At-Terawis said...

sedaknyo buah ni... kecur mulut!

FazMelati said...

Farahhh, ni orang utara panggil buah namnam. Hohhh kenapalahh terjumpa buah ni. baby dalam perut jangan teringin please, buah kundang pon tak jumpa lagi hoho