transformasi

seorang ibu mengandung bukan dalam mood yang baik dua-tiga hari ni. kadang-kadang senyap adalah bagus. kadang-kadang senyap buat orang tak reti-reti bahasa. bila kita senyap tak boleh nak blame orang tak faham kita. sebab dia tak boleh baca hati kita. dan bila bising dia cop kita kecoh?

haih. dunia.dunia. the only benda keduniaan yang buat saya happy sekarang ni adalah rumah. bila tengok gambar rumah rasa macam jatuh cinta buat kali ke-100 and angau sampai rindu-rindu ingin ketemu. gahaha. (see.saya dah happy sikit)

tapi ade seketul masalah jugak rumah ni. weekend ni insyaAllah akn pindah tapi my husband nampak nya tak cukup tangan nak menghandle semua benda. (u boleh pinjam tangan i kalau u nak) balik ofis pon selalu lambat sebab banyak kerja. malas la nak push-push. lek bie. buat satu-satu. jangan stress. banyak lagi weekend selagi kita tak mati. heheh

rumah kami takde tema pon. cuma saya nak rumah yang simple. nak rumah yang homey. nak rumah yang comfortable. nak rumah yang bila husband balik kerja rasa hilang semua penat (harap-harap nya wife dia rajin mengemas). dan yang penting senang nak di kemas dan practical.

jom layan gambar-gambar tranformasi rumah. dan gambar gedik tuan rumah. ngehehe

hari first kami berkenalan. kamu sunggu suci.

lepas tu kamu telah di nodai

ingat tak dulu saya confuse nak redha jer ke dengan warna oren yang contaractor cat ni or nak tukar kaler lain? awal-awal memang nak redha jer. tapi bila g melawat rumah masa dah pregnant i rasa serabut sangat warna oren ni. macam tak boleh tahan jer nak duduk hari-hari mengadap warna yang terang. so kami kembali ke rancangan asal, cat ke kaler grey. memang asal-asal nak grey.

baru lah tenang mata memandang.

kod cat ni 6500N. siap ingat nombor ok! sebab i pilih color tak pergi kedai cat tengok catalog cat pon. husband install software nippon kat netbook i and i start lah mengexplore warna-warna. agak rambang mata lah sebab banyak jenis kut grey. naseb baek akhirnya berkenan dengan color yang dipilih. masa suami g kedai cat just cakap kod color jer. hehe. senang~

ini juga hasil creativity tuan contractor.

setiap kali jumpa dia i complain pasal lampu tu kontot. nak panjang lagi. dia boleh tarik panjang sebenarnya, masalah nya orang yang buat wiring g potong wayar tu jadi pendek. tali yang support sekeliling boleh jer nak tarik.

bertukar!

tali lampu dah dipanjangkan. yeay!! dan lubang-lubang kat ceiling juga sudah kembali suci murni. i loike~

eh. mem besar pon nak glamer jugak!

lampu tu tinggi sikit jer dari husband. ok lah tu kut

dan ni part yang paling mak cik suko!

mula-mula

lepas tu....


tara~~~

sudah tidak suci lagi. tapi dinodai begini i suka

saya jatuh cinta dengan kamu, kamu tahu?


ok. lepas buat entry ni rasa semangat nak pergi pergi packing pinggan mangkuk ngan kain baju. tu jer tugasan saya. tugasan lain adalah tugasan husband. camano dia nak cukup tangan kan??

You Might Also Like

16 comments