Pages

Friday, 23 July 2010

selamat hari jumaat

betul lah orang cakap bila masuk 2nd trimester cepat pulak masa berlalu. esok dah 17 minggu. semalam perut menegang lagi. mak and mak sedara cakap tu maknanya baby dah nak menendang. memang rasa macam angin. ape ek istilah dia. lupa. 'cemuh'?

tapi bila menegang macam tu sungguh tak selesa. senak semacam. nak berak, nak kentut, nak sedawa bersatu. tapi macam tersekat. tergolek-golek sampai bunyi alarm. tapi malas nak bangun. suami kejut subuh baru bangun tu pon tak selesa lagi. semetara tunggu husband mandi nak semayang sesama, mengaji selai dua terus tak tegang. macam beransur-ansur pulih. woh. macam magic!

i rasa baby nak kejut suruh bangun subuh awal sebenarnya.

masa dalam toilet pagi tadi terpikir, kalau perut tegang macam ni pon rasa macam dah sakit, camno beranak nanti. ayark. tiba-tiba ngeri. tak nak pikir lagi.

mari melayan dinner semalam. simple sahaja. sebab idea nak masak hilang. last-last ni jer terhasil.

daging kicap.

nasi goreng cina suami

nasi i macam biasa special sikit.

selamat hari jumaat. hari ni ade misi. nak mengemas stor. tapi mata ade ciri-ciri nak mengantuk pulak. huhu. pagi tadi bangun awai.=p

5 comments:

mamalieyna said...

hehe..akak dl pun cenggitu, elok je masuk 2nd trimester..mulala fikir camna nak bersalin nnti, time tu la sibuk dok tnya sana sini camna bersalin..hoho..kasi bertmbh nurves ada la..baik takyah fikir tau!

nyum2x..pepagi dh jamu mata, seb baik dh sarapan..

~LIZA~ said...

bila perut menegang tu memang senak farah. nak jln pun sampai terbongkok2..

honeylanz said...

farah, lama x mkn nasik grg. sejak declare diet zone...

Madi @ Aed said...

sedap x nsi grg cine tu?

ena said...

kenapa nasi buat bentuk bulat2 begitu? ehehe.. berimaginasi sungguh farah di dapo :-)