Pages

Monday, 5 July 2010

roller blinds

entri INI i ade cerita yang warna cat kat master bed room husband yang pilih. sebab memang dari awal dia memang cerewet sikit benda-benda dalam bilik tido. hehe. mungkin sebab bilik tido adalah antara perkata penting dalam perkahwinan. gahaha

warna dia pilih wild iris. cerah sikit di mata saya. tapi sesuai la kut dengan perabot bilik semua putih. tapi saya suka. sebab color purple. nanti beli lilin lavender. minyak aroma therapy lavender. kalo ade bunga sekali lagi bagus. gahaha (verangan sajor)biar masuk bilik jer macam masuk ladang lavender.habis la aktiviti malam lepas ni terganggu sebab asyik nak tido jer lepas ni.

gelap sangat pulak colour dia. masa ni dah petang dan nak hujan

ni pon still gelap. warna dia cerah sikit lagi

aiyyak..keluar topik. bukan nak cerita pasal cat bilik lah! nak cerita pasal blinds. merujuk kepada gambar di atas, kat tingkap 3 keping tu kiteorang nak letak kepala katil. pencahayaan di sebelah tingkap tu memang agak melampaui batas so kiteorang nak letak blind dengan harapan kurang sikit pencahayaan. lagipon kat situ nak letak kepala katil, kalo letak langsir biasa sure serabut. kalau langsir kontot sure buruk. jangan cakap pasal roman blind. malas nak tempah-tempah langsir ni. bahjet terhad.

so alternative murah tapi still nampak cantik bergaya( di mata i) selama ini adalah blind seperti di bawah.

nak yang warna putih macam ni jugak. baru contra dengan dinding

tapi malang nya kat ikea tak jumpa yang saiz untuk 3 tingkap. paling besar 2 tingkap jer. kecewa mak di situ. so suami cadangkan amik roller blinds ni.

tapi bila tengok yang display, untuk 3 tingkap bapak lah lebar nampak bila kosong plain putih jer. tanya suami,

"u tak rasa sangat lebar macam screen kat kedai mamak ke?"

"bagus lah. boleh beli projector tengok movie terus. buat home theater kat rumah"

ha-ha. sungguh lah kelakar. (muka serius). tidak membantu langsung kata-kata itu. lagi lah rasa macam tak nak beli.

so kiteorang tak beli lagi. pikir-pikir dulu sesuai ke idok. kang beli tak cantik menyesal. tapi beli jugak yang saiz kecik sekali, lebar 60 cm. untuk utility room.

beli yang ni

untuk tingkap kecik di bilik kecik aka tempat skodeng orang tekan loceng nanti. hehe

beli yang kecik jer dulu. supaya bila pasang agak-agak rasa cantik berkenan kiteorang beli lah untuk master bed room.

pastu try google supaya imaginasi lebih jelas untuk membuat keputusan. hasilnya,

macam ni lah kedudukan blind dan katil nanti. (kalau guna blind ni)

yang ni versi ber-pattern sikit. yang ikea tu kosong petak jer

menarik jer kan?? boleh lah beli rasanya. erm. jap. nak pikir lagi.

12 comments:

nieda said...

Cantiknya rumah baru..dah hias nanti mesti bertambah cantik

mamalieyna said...

boleh sangat nak beli tu farah..ahkak dah berkenan sgt dah..hehe..sibuk jer..tp ok la, simple but nice! ^_^..

bila rasmikan dok betul2 sana ni farah?

mek da ©™ said...

hai farah.....bila nk naik umah baru..cun tol umah tu

Qimie said...

why not tempah roman blind? u beli jek kain yg tebal and ikut corak u like.. gelap pon gelap..

Hahaha...

PuteriKureKure said...

suka yang berpattern tu. yummy!

mrs.spicy said...

nieda: tu la. xsabar nak masuk..huhuhu

mrs.spicy said...

mcda: insyaallah kalo ade rezeki weekend ni..hehe..

mrs.spicy said...

kak ieyna: next week! tak sabar. nanti singgah minum tea ek.hehe

mrs.spicy said...

intan:kan..best nye kalo ikea ade pattern macam tu

mrs.spicy said...

qimie, babe..mahal..haha..bajet dah takde ni..kang ade ibu mengandung makan meggi hujung bulan=p

eim said...

cantik colour umah farah tu..

mrs.spicy said...

huhuhu..dalam bilik husband pilih=)