Pages

Wednesday, 21 July 2010

pot luck + surprise birhday partey

ni cerita ahad lepas. aisha ngan zac call cakap nak datang lepak dan juga nak swim. so i assume dieorang memang datang macam biasalah, datang makan-makan golek-golek depan tv. biasanya makan jer ape yang ado. tapi kali ni aisha request nak mee goreng tapi i terlalu malas sebenarnya nak masak so i buat spaghetti jer. pastu dia pesan masak lebih-lebih sikit sebab maybe lagi 2-3 orang lagi join sekali. bila i tanya sape. dia cakap 'budak-budak ni jer'. and tak nak cakap siapa. huhuhu. tapi i kene lah tahu laki ke perempuan sebab kalo lelaki kene lah berpakaian sopan. tapi sebab seme perempuan jadi nak pakai costume kat rumah pon tak dak hal.

janji pagi yer. tapi i dah agak dah budak-budak ni kalo pagi tu pukul berapa. so i tak start masak lagi pagi tu. breakfast goreng-goreng jer dengan husband. pukul 1030 hazirah sampai. bawak nasi lemak. sejam lebih lepas twins sampai. bawak air. then dieorang sebut pasal pot luck. owh. aku tengah buat pot luck party ke ni. APEHAL TUAN RUMAH TAK TAHU DIE SEDANG BUAT POT LUCK PARTY KAT RUMAH SENDIRI??!. bertuah punya kawan-kawan.

tak sampai sejam lepas tu azhani, aisha ngan ieyza call dieorang cakap lambat. kene tunggu pizza 15 minit. haha. lewat nye berjam-jam, tapi pizza yang kene tunggu 15 minit tu jugak yang salah.=p

dengar kecoh-kecoh kat luar rumah dah tahu dieorang dah sampai.

"magh, surprise! we ol bawak birthday cake u"

=) sweet tak kawan-kawan i? haha

lepas 24 tahun, ni first time i tiup lilin birthday cake tau. kesian kan? haha

owh. sebab ade sesi tiup lilin dan potong kek segala terpaksa lah salin pakai baju senonoh sikit.

foods: pizza, nasi lemak, spaghetti, air orange ngan mango

naseb baek kerusi nya lapan, so cukup-cukup campo ngan husband. ni tak cukup korum. kalo cukup kene ade yang bersila jugak nampaknye. gambar husband tiada sebab dia cameraman berjaya. haha

percahayaan lebih tanpa kena pergi beli langsir cepat-cepat.

sebenarnya ni first time i celebrate birthday ngan kawan-kawan. sebab birthday i selalu masa cuti sem. huhu. masa belajar celebrate birthday adalah aktiviti wajib. main simbah-simpah, buih-buih, tepung-tepung, bising-bising sampai orang jeling adalah perkara biasa.

kepada yang tak datang, korang memang sentiasa dirindui.huhu

saya sayang kamu-kamu bukan sebab birthday cake ni tau. tapi memang dah lama sayang. haha

bila boleh jumpa lagi agak-agak? masa aliah nak fly gamoknye.

9 comments:

rynas said...

wah sweetnya dah besar2 kawan2 buat surprise...suker..suker...

mamalieyna said...

waah seronok diraikan! ^_^...hiks...teringat memory study, suka buat surprise dgn main simbah2 air..termasuklah akak ni..huhu...walaupun terkena camtu, tp bessstttt! ^_^

Byzura Mj (By) said...

sgt sweet nak nak baju ungu penuh perasaan dia nyanyi tok ko :D.

Ribbon Clown said...

farah, meh la tempah langsir ng akak heeh

eim said...

wah sweetnya farah..teringat zaman study muda2 dulu hehe

~~zaa~~ said...

lucky u farah! ha, ade pun yang menghiburkan hati..da, jangan sedih2 lagi :D

rsyazwani said...

ala i missed this. :-(

alyyani said...

sweet nye kawan2 u. siap dah pesan masak lebih sikit tu yg tak tahan. lepas tu pot luck pun tak tau ye. cool la kawan2 farah ni :D

miserlyn said...

Bestny!!!!!

epi besday, i wish ritu u xrply ponnn, kecik waseann jantung.

Aliah fly?wink2