Pages

Monday, 5 July 2010

pesta makan-makan

jumaat malam sabtu along ngan pok we ade di rumah kami. so kami dinner beramai-ramai. tapi tak makan nasi. kami makan~






DURIAN!

7 biji RM 110

best nya kalo balik kelantan. boleh makan durian free. hehe

hero malam tu. pok we

blogger memang begini. harus semua amik gambar=p


errrr..mane hero saye?sedang enak menonton tv rupanya. mentang-mentang pok we ade dia lepas tangan

sungguh menggoda. tapi sayang tak boleh makan beria macam biasa.

kalau makan dengan pulut durian saya suka isi lembik-lembik sikit. kalau makan durian jer suka yang pejal sikit.

perkenalkan, hantu durian~

haha. adeh. sungguh tak senonoh ok tuan rumah. terus angkat dengan periuk. haha

pulut durian

pulut lagi.haha. saja nak letak banyak-banyak menggoda diri sendiri

tahu kan sapa pemilik tangan gebu ini?

potong kepala tak lepas piawaian

sangat puas hati makan durian malam tu. walaupon tak makan durian banyak sangat tapi boleh makan pulut durian kira ok lah. banyak sangat saya makan pulut sebab nak bagi kenyang menahan diri dari rasa nak makan durian. akhirnya lepas makan menggelupur tak selesa.

pagi nya makan pecal. kuah pecal fresh dari kelantan masakan ibunda! pok we yang susah-susah bawak. hehe. thanks pok we.


kaum wanita makan pecal. kaum lelaki makan nasi goreng cina. hehe. sila rujuk entri di bawah.

dan tengahari masak nasi, bakar ikan dan buat sup cendawan.
ikan siakap bakar potugis

kali ni ikan saya tak bakar. saya grill. lagi sedap grill. sebab lapik dengan daun kunyit. akhirnya berjaya. nanti upload resepi. hehe

saya suka orang ramai-ramai kat rumah. masa makan meriah sikit.

4 comments:

eim said...

sedapnya tengok durian tu..kuning2 tu mesti lemak berkrim..wallah nii tak leh jadii kena cari gak nii hehe..

Dong, Dia & Azra said...

Wallawey...tergoda I mak. Walaupon tak pernah makan pulut durian cenggini tapi tetap rasa teringin. Nampak sedap dan cair di dalam mulut. Tapi peknen takleh belasah durian banyak2 dan selalu-selalu tau.

mamalieyna said...

syok kan bl ramai2 kt umah kite, makan2..^_^..!

amboi memang menggoda la isi duyan tu...tp akak pun ada byk stok kt umah, free lagi..hehe..mahal gak eh 7biji RM110..huhu..

alyyani said...

ish, puas makan kalau dgn u ni. best betul. durin tak makan, tapi tempoyak makan, sengal kan? hehehe..