Pages

Monday, 5 July 2010

nasi goreng sotong

nasi goreng sotong

sotong sangat masuk dengan serai kan? so semalam masa goreng nasi ni cuba letak sebatang serai. hasil memberansangkan. saya suka.

weekend lepas masa along dengan pok we ade kat rumah, masak nasi goreng cina untuk breakfast. guna bahan dan cara sebijik macam dah ngan abah masak. maaf tiada gambar sebab malas. tapi aku ngan along tak makan. sebab kiteorang makan pecal. so nasi goreng tu pok we ngan husband yang makan. ade lebih sikit lagi, sebab biasa husband makan menambah. tapi hari tu dia tak bertambah. so aku habiskan lebihan nasi goreng cian tu masa lunch makan ngan lauk. tiada rasa pelik di kesan. tapi semestinya lah tak sesedap nasi goreng cina abah. -_-"

petang semalam:

"yang, masak nasi goreng petang ni..tapi jangan masak nasi goreng macam hari sabtu hari tu"

"haha..kenape?"

"rasa lain lah. tak sedap. u masak ke?" (sungguh jujur kan dia?)=p

"yelahh!!! i la masak. tak kan nasi tu bangun-bangun dah siap dia masak sendiri"

"owh. i takut along yang masak. sebab tak rasa macam u masak pon. so i senyap je lah tak sedap pon. tu nasi goreng ape?"

" haha. cheese la u ni. padan la u tak tambah. nasi goreng cina lah. tak sedap sangat ke? i memang tak reti la nak masak nasi oreng cina sedap"

"nasi goreng cina ke???? tak cina langsung..i lapar lagi sebenarnya pagi tu. boleh jer nak menambah. tapi nasi goreng tak sedap lah"

jujur kan dia? jujur kan dia?

haha. sila lah terima hakikat. beginilah lepas setahun lebih kahwin. kalau baru-baru kahwin tu tak sedap pon telan jer. hehe. tapi i tak pernah terasa hati dengan komen dia. bagus untuk mengimprove diri.

lepas rasa nasi goreng sotong semalam baru lah dia cakap,

" yeay..ni lah baru rasa nasi goreng wife i masak"

haha. walaupon i bangga di sini sebenarnya. sebab bila masakan tu kureng rasa dia tak bajet i yang masak. maknanya biasa-biasa sedap lah tu kan? haha. dan sori lah along. u jadi mangsa. biasalah, sebab husband i. kalo husband u nanti i lah jadi mangsa.hehe

dan sekarang i nak kena belajar masak nasi goreng cina sedap ngan abah. resepi tak lengkap mungkin. tak pon salah skill. adeh. benda yang simple lah sebenarnya susah nak sedap.

jom share resepi nasi goreng cina yang sedap!

8 comments:

rynas said...

uhhh..tak pandai ehhh masak nasi goreng cina nie..biasanya semuanya sama jer asal nasi goreng jer.hahhaha tak dak kemajuan langsungkan..

mamalieyna said...

sungguh jujur suamimu..ihiks..^_^

Byzura Mj (By) said...

aku laparrrr.... hahahah. nasi gorang cina? sonang jo...nanti la share aku lapar ni :D

mrs.spicy said...

bai: ok..nantiko share aku try ko nye resepi

mrs.spicy said...

kak ieyna: memang~~~~

mrs.spicy said...

rynas: nasi greng cina dia putih bersih..perisa bergantung kat lauk2 n telur jer. so susah la sikit kut nak sedap.haha

Madi @ Aed said...

ceh..tobat i x kan msk kt umh u..hua2..

mrs.spicy said...

along: hahaha..bukan la..sebab u ngan i jer ade kat dapo..kalo bukan i sure lah u kan? hehehe..