Pages

Sunday, 4 July 2010

Mirror, mirror on the wall

di suatu petang,

"Mirror, mirror on the wall, who is the laziest wife of all?"

"farah white (white ke?)! farah white is the laziest wife of them all."

hehe..hello kawan-kawan. hari ni bersiaran dari Kinraramas. teman suami datang basuh rumah. teman sajor. nak basuh sama-sama dia tak bagi. jadi saya usung la netbook bersiaran dari sini. heheh.

semalam spain. suami keluar awal lagi. mula-mula keluar dengan geng ofis kul 10. lepas tu sambung lepak dengan geng utp pulak. lama dia tak lepak dengan kawan-kawan dia. so i bagi lah kebebasan dia melepak. tu pon setiap sejam message tanya i ok ke tak. ayyo. dah keluar tu sila lah meng-enjoy kan diri. tak perlu lah nak risau-risau isteri di rumah. isteri di rumah bahagia jer on line tanpa gangguan. haha

sebab dah tido awal dan terbangun kul 1 pagi jadi dah tak ngantuk dan berjaga sampai ke pagi. lepas subuh baru tido. macam berjaga tengok bola pulak. tido sama dengan husband yang baru balik melepak. dia keluar pakai tshirt biasa, bila balik pakai jersi spain! amboi. siap beli jersi baru lagi malam tu.semangat. naseb baek menang. hahaha

bila lepas subuh baru tido faham-faham lah bangun pagi kul berapa kan. pukul 1030 suami kejut suruh bangun. tapi sambil-sambil peluk. sape nak bangun kan? macam dodoi suruh tido balik lah kalau kejut macam tu. kul 12 baru dia kejut betul-betul cakap lapar. haha!

dia cakap masak ikan goreng ngan sayur air pon dah ok.

oloh la..malas nya nak masak,

"erm..malas nya nak masak. ikan mesti beku lagi.(alasan jer ni, macam tak boleh defrost kan?=p) boleh tak i masak telur kicap tanak nasi je?. cepat sikit makan"

brunch kami. haha. telur kicap~


walaupon begitu. makan tetap bertambah-tambah. bagus ade isteri macam ni kan? naseb baik datang sini. kalau dok kat rumah sorang-sorang sure i sambung tido lagi.

5 comments:

nieda said...

lauk simple mcm tu pun sodap..takde anak boleh bangun lambat, pasni ada baby siaplah..selagi x bangun dia akan kejutkan kita

Gee Carmen said...

telur masak kicaplah terbaekkkk!! cedapnyehhh

Lady of Leisure said...

kira memang rajin lah tu.. i weekend langsung tak masak ekekekke

Byzura Mj (By) said...

dem! aku lapar sekarang cow!

mrs.spicy said...

haha..memang sedap telur kicap. tapi kalo weekend sepatutnya masak meriah2 sikit alang2 suami lunch kat rumah. tapi wife die pemalas. sayur pon campak dalam telur jer supaya dah tayah masak sayur. hehe