Pages

Monday, 19 July 2010

makhluk berbulu

saya tak cerita lagi saya dalam perjuangan 9 bulan mencari buah. hehe. target i sepanjang pregnant ni nak makan 40 jenis buah. motif? saja gedik. tapi bagus pelbagaikan buah yang kita makan.

makhluk yang berbulu adalah sangat nyum nyum. gahaha

so semalam giliran makhluk berbulu masam manis idaman kalbu. bagi kategori buah kiwi buah ni dah dalam category manis lah.

dinner semalam masak aglio e olio with prawn je. spaghetti lebih petang semalam, salah bajet kuah, so spaghetti lebih. malam nya goreng-goreng saja. biasa guna cili kering hiris-hiris. kali ni guna chili flakes domino. lagi sedap sebab chili lagi terasa.
suami punya.

i punya mesti lah mushroom lebih

popia goreng minyak lebih siap~

weekend hari tu buat popia. tapi entah lah mana silapnya, berminyak lebih. siap kena perah2 lagi dengan tissu masa makan. petang ni nak buat lagi untuk bukak puasa.

10 comments:

PuteriKureKure said...

kiwi manis tu mesti kiwi gold kan? kita tak suka sangat. lagi suka kiwi biasa yang masam2 tu. hehe.

oh. sama la ngan kita. buah2 adalah satu kemestian setiap hari perlu ada dalam menu. oren adalah paling teratas!

Dong, Dia & Azra said...

Buah kiwi ni nama je hebat tapi rasa dia masam ya amat.

honeylanz said...

plum dah makan?? ada brp jenis lg belum mkn???

~~zaa~~ said...

wah! target tu hebat la farah..heheheh next is???

mamalieyna said...

eeei tak prnh mkn buah berbulu tu..hiks.. ^_^

ghajin farah buat popia..baguih2x..^_^

Lady of Leisure said...

makhluk berbulu tu sedap tapi bila makan lidah rasa semacam je kan hehe

Nia said...

tak tau nape. sehingga ke saat ni, masih tak reti nak mkn makhluk berbulu tu..hehe. tak tau lak nanti kalau preggy mcm Farah nanti, nak mkn pulak.

rynas said...

sedapnya kiwi..sedapnya spagetti..sedapnya popia..eehhmm i like~~~

d.a.m.i.q.u.l.a said...

ade resepi ke aglio olio tu?mane nk dpt chili flakes cmtu selain dominos ek?

Byzura Mj (By) said...

popia tu minyak tak panas ke apa? huhuhu. kena tos lama.