Pages

Wednesday, 14 July 2010

makanan malas

*ini entry adalah hasil dua kali mengarang kerana karangan first hilang bila publish. masalah blogger ke masalah internet? deym*

okeh, kita mulakan sekali lagi.

kawasan rumah kami tiada sebarang jenis food delivery yang sampai pon. sumber fast food terdekat adalah giant rasanya yang tak jauh mana pon dari rumah. tapi tiada delivery. sungguh hampes.
mungkin ini berita baik untuk diet i di masa hadapan.

so lepas ni tiada lagi istilah,

'i malas, u malas, mari kita order makanan malas'

lepas ni hanya akan wujud istilah,

'i malas, u kene rajen, g tapau food kat mana-mana kedai'
or

'i malas, u malas, kebulur lah kita kat rumah'

masa hari first masuk rumah, kiteorang sangat penat dan petang tu sangat lapar. tapi dengan yakin nye lepas solat baru nak order food. bila call di luar kawasan liputan. ahhhh. sangat bagus!

jadi sebagai suami mithali, suami terpaksa lah keluar pergi giant tapau food. dah la service sucks. lambat kiteorang dinner malam tu. pizza pon amik pekerja bangla sekarang ni. tak de orang melayu dah ke nak kerja kat pizza sekarang?

makanan pertama yang masuk rumah kami. tapau pizza sajor.

tangan tu bukan tangan i. tangan i gebus.

tapi makanan gebus ni makanan i. makin gebus la i.

errr. doc seri, tahu dah kenapa saya gain berkilo-kilo? hahaha

esok nya, kami ke giant beli sedikit food. pastu terasa gatal nak makan maggi. so amik mee kosong cintan yang tak de perasa tu, try ber-experimentasi masak maggi goreng.

maggi goreng adalah food pertama yang di masak di rumah.

jadi sekarang kena lah membeli banyak-banyak food yang senang di masak. in case kalau isteri malas lagi kan.

sekarang mood memasak masih belum datang. masa mad ngan jun tdo sini dua malam pon masak simple-simple jer. kalo tak masak kan macam tak best pula. hehe. pamalas giler kak farah ni. dah la tak kerja masak pon tak. haha. jadinye i memaksa diri lah masak. masak pon banyak guna paste jer. hehe. senang. kacau-kacau sajor.

dan sekarang bila dah tak de orang kat rumah mood masak hilang balik.

10 comments:

eim said...

yeke farah,hari tu im ada nampak motor pizza kat kawasan condo kita..dia tengah hantar pizza kat blok kita..aik pelik lah plak klu semua food delivery tak sampai sini..im pun malas nii hehe

mamalieyna said...

org peknen kot, mood mls masak..haih dapur baru la farah...silalah rajin2kan diri..hehe..

Byzura Mj (By) said...

makanan gebus tu fav! :D

mrs.spicy said...

bai, hehe..yang gebu2 memang fav!

mrs.spicy said...

kak ieyna, mood belum datang. hehe

mrs.spicy said...

iem; entah la. kiteorang pon bajet ade la delivery sebab kaw kajang hulu pon sampai kan. call domino mc d pizza semua dia cakap tak sampai

Madi @ Aed said...

uyoo..makin berlemak la baby nnt..:p

alyyani said...

tak la malas, rajin gak tuh. ooo baru tau untuk deliver fast food ada jugak ikut area eh. susah gak kalau diluar kawasan ni. takpe, farah kan rajin and suka masak :D nanti dah sarat, hubby kena la rajin gi tapau kalau tak larat. no choice kan? :D

rynas said...

mmg org pregnent gitu kot..malas masak..

mek da ©™ said...

megi grggggggggg..sdpnya parah weii