Pages

Friday, 30 July 2010

main masak-masak: grilled lamb chop

saya suka bila husband request nak makan something. tak payah penat perah otak nak masak ape. hehe. semalam melayan nafsu makan suami. masak lamb chop.

bahan-bahan untuk black pepper sauce

black pepper sauce.

resepi lengkap untuk kuah black pepper boleh jenguk kat dapur saya.

lepas tu kita perap kekambing

bahan perapan: halia, bawang putih, black pepper, sos tiram dan kicap.



kekambing dan sesayur yang sedang di grill

bila dah siap hidang~

suami punya

tomato ngan mushroom yang di grill sekali ngan kambing tadi


dan mesti lah saya punya~


lepas makan dua-dua kenyang membuntal. cukup energy untuk aktiviti malam. ngehehe

16 comments:

Ezzah said...

cepat2 letak resepi tau!! nak buat gakkk.. :D

Byzura Mj (By) said...

kambing! *pengsan*

eMMe said...

kalo mash potato lagi sedap farah! pastu gravy dia...nyummy! harus cuba nih!

mrs.spicy said...

bai; *simbah air*. bangun. bangun

mrs.spicy said...

izah. wokeh. ini petang

mrs.spicy said...

farah tak suka mashed potato sedikit muak sebab kene tambah susu segala. hehe.kalo makan ngan lamb chop la. kalo makan mashed potato jer takpe.huhu

mamalieyna said...

menggoda! kalau masakkan utk en suami,sure dia kagum nih! jrg2 akak msk msakan cenggini! tp taknak aa kmbing,tkr ke lembu! ^_^

mrs.spicy said...

kakieyna; tukar ke ayam pon sodap..kene gigih buang tulang jer. hehe

aNiS tHe BumbleBee said...

nyam nyam nyam..ni kalo bulan posa ni,harus separuh dah puasa aku farah ooiii...hik hik hik!

eMMe said...

oooo...tak suke susu ekk...
takpe2 tekak memasing! kan..kan...

Lady of Leisure said...

sedapnya.. rajin u buat perao2 segala.. i beli frozen one je ehehe

rynas said...

wah banyak pandai masaklah ini budak..lamb cop pun leh buat sendirik ekk kalau akak tunggu kambing tu sampai legam tak siap2 hehhehe

Madi @ Aed said...

sedapnye..tp sbb kambing..terus i rasa darah tinggi i jd high..

Nia said...

uiii,..western gitu..kelass!! macam kat restoran..hehe. suka baby dpt rasa mkn mcm2.

Entri Terkini: Apsal Aku Main Benda Ni?..Hisyk!

alyyani said...

alamak farah, best nye! sendiri buat adalah yang terbaik!

mek da ©™ said...

suami syg ni..pandai msk tol awk nii farah wehh