Pages

Tuesday, 13 July 2010

kali ni tunjuk bakat bertinju

wah. buzy sangat ke i sampai tak boleh nak update blog. buzy tu tak sangat walaupon kerja belambak, tapi tak de lah kata nak kemas 24 jam. tapi mak penatttt. penat pindah tak abis lagi. semalam lemau jer rasa. husband pon demam semalam. heheh

ni pon baru balik dari jumpa doctor seri ngan doctor daniel. pergi skodeng-skodeng baby. nanti la bagi full report yang bergambar. malas lagi nak update gambar segala. hehe.

tapi masa tengok baby tadi dia dah tak melompat-lompat macam hari tu. cuma tangan ngan kaki jer gerak-gerak. tangan tak henti bergerak macam sedang bertinju. maybe nak ajak daddy dia bertinju.

"daddy, meh lawan tinju. ooo. daddy kate mommy saya gemuk yer"

or

"mommy jangan risau, walaupon hidung mommy makin kembang saya ade nak tinju semua orang yang cakap macam tu"

hehe

doctor seri dah suruh saya bergerak aktive. sebab ade masalah berat badan. gahaha. sape tak gain weight kalo makan banyak tapi asyik berehat kan. so ade harapan lah i nak ikut u outstation kan? i dah kena mengactivekan diri ni.

mungkin exercise yang bagus buat masa ini adalah mengemop lantai dan vacuum lantai. haih. penat lor hari-hari vacuum hari-hari mop pon masih berdebu.

wokeh lah. mahu membuat kerja rumah terbengkalai.

8 comments:

PuteriKureKure said...

kalau mop tu, kita tak galakkan sangat kot. sebab keje2 mop ni berat jugak. nak perah mop la, terbongkok2 mengemop lagi.

jaga diri ok. mmuahh!

etiey.com© said...

hidung mommy kembang yer? a'a... biasa la tuh.. nati dah bersalin... ada yg lain lak kembang semangkuk.. wahhahah

eim said...

haha bb dah ajak bertinju tu...bestkan tengok masa scan..macam2 aksi bb dalam rahim buat..nnt dah rasa pergerakan dia lagii syok tau farah..

honeylanz said...

farah..bkn hidung kembang..hidung jambu..tu biasa..time peknen ;)

nieda said...

mesti teruja tgk baby kan..nieda dulu pun mcm tu gak..kalau boleh tiap2 hari nk scan..haha...

apa2 pun jaga kesihatan k..

Byzura Mj (By) said...

mop. aku rasa macam bahaya je kalo ko berat2. g swimming beb. takpon ko google tengok senaman ayu mana ko kene ikut :D

gee ryder said...

mmg kena byk begerak la camtu farah..kalo tak, lps bersalin sok puasla nk turun berat badan.
eh takpe, gym kan ada kt bwh tu hehe

Madi @ Aed said...

ayas..org ckp klu kurang bgerak susah nk branak..tp jgn aktif teramat..org ckp..bukan i tau..