Pages

Thursday, 8 July 2010

ibu mertuaku

kita kena sayang mertua sebab melahirkan dan mendidik seorang insan dengan sangat baik untuk jadi suami kita.

haha

tiba-tiba!

saya sayang tapi kalau datang mengejut cuak juga. hehe.

semalam berakhir dengan selamat. alhamdulillah. bila suami balik dari ofis tinggal nak vacuum rumah jer. selamat. selamat. hehe. FIL sangat sensitif ngan kebersihan rumah ni. silap-silap haribulan kalo dia tengok rumah berhabuk dia amik vacuum tolong vacuum rumah i. haha

fuhhhhh. naseb baek rumah kecik. hahaha! kalo rumah besar i tak rasa boleh siap mengemas. sebab saya mengemas slow macam siput.

dah lama i tak basuh peti. sebab ingat dah nak pindah ni, alang-alang tunggu la last minit. sekali lambat bebeno pulak pindah. so asyik tangguh-tangguh jer basuh peti. semalam siap basuh peti kemas buang segala sampah sarap yang memenuhkan peti. siap bila husband balik boleh berlagak,

"peti dah bersinar, jom pindah rumah!"

naseb baek PIL datang mengejut. siap satu kerja nak pindah rumah. haha

FIL ade kerja kat kl hari jumaat sebenarnya. dia dari johor sebab hantar kereta dan adik ipar yang belajar kat UTM. dah nak start sem. jadi antar adik ipar dulu kat johor pastu datang kl naik bas.

semalam PIL turun kat hentian serdang , kiteorang pergi amik, pastu bawak pergi tengok rumah kat kinrara sebab MIL nak tengok rumah. lepas sembahyang maghrib baru balik rumah. eh. bukan. pergi restoren dusun. makan! hehe

ni MIL and FIL saya

hantu menantu dia ni tak reti-reti nak malu. depan PIL pon dok sibuk amik gambar nak tempek dalam blog. tapi behave la sikit. sebab tak amik gambar food zoom dekat-dekat. haha.

abah saya ni perangai dia memang sebijik macam husband. haha. mana-mana pon dia pergi dia akan cari makanan dia. sotong goreng kunyit. kat rumah pon makan tu. pergi kedai pon itu yang di order. macam husband saya!

balik rumah pukul 10 lebih kut. PIL penat berjalan jauh. lepas mandi semayang terus tido. anak menantu juga penat mengemas (sebenarnya kenyang makan tak ingat) balik rumah juga terus tido.

bangun pagi tadi goreng mee. tapi terlebih masin sikit. cis. time orang nak masak sedap-sedap ade jer yang tak perfect. benci!

nebes nak masak untul PIL kut.hehe

8 comments:

~LIZA~ said...

menantu yg baik :)

Byzura Mj (By) said...

lunch hour adalagi kan? so tunjukkan kelebihan anda :D

mrs.spicy said...

bai: dah check in hotel dah. selamat i. tak yakin lagi nak masak untuk PIL.haha. setakat goreng2 boleh la..haha

mrs.spicy said...

liza: hantu yang baik?=p

PuteriKureKure said...

alolo...camni la menantu contoh!
:)

mamalieyna said...

hehehe..gitu ler kekdahnye kalu PIL nk dtg kan, siap nak basuh2 peti ais.. =P..same ler..

*weeiii akak baru2 ni, kuar mkn reramai, sgt malu tuk snap piccas, ingt nak masukkan la dlm blog kan..sudahnya takde ler..sbb akak malu lebih sket dr farah.. =P

*tiap kali diorang dtg, sarapan plg senang, goreng mee kan..akak ari tu, bgn kul 5lbh msk mee, seb baik cepat settle, sbb nak g kije kan..kalau tak masak kang, cam lain mcm lak rasa..huhu..

Mimy Hamid said...

makan luar tandanya menantu itu berduett kannn...okla tu

eim said...

walamak menantu yg rajin nii