Pages

Tuesday, 27 July 2010

hint tak jadi

sape baca entry semalam angkat tangan o/

sangat obvious kan hint tu? siap caps lock bagai kan?

haha. tapi malang nya hint tu tetap tak berkesan. heh!

so terpaksa lah si isteri memintak. tanpa hint. berterus terang. or else si suami tak paham-paham.

" deting jom malam ni. i dah hint kat blog pon tak paham-paham lagi. i tahu u baca blog i semalam. plisss"

" haha. (ade lagi ayat tapi tak penting untuk entry ni)"

ok. ha-ha. tu menandakan dia sedar jer hint tu tapi saja nak main-mainkan i macam biasa. hurmphhh!

i suka kalau dia yang ajak. baru lah nampak dia 'nak' bawak isteri keluar kan? kalau i ajak nampak macam dia 'perlu' bawak isteri keluar.

adakah dia sentiasa begitu? jawapanya adalah tidak. (ya sebenarnya, kadang-kadang jer tidak) dan bila tiba masa dia nak buat benda yang luar kebiasaan biasanya wife dia kan rosakkan segala-galanya. haha.

ingat tak masa birthday i hari tu i merungut dia tak wish sangat pon. as if birthday i ade tiap-tiap bulan so wish ala kadar pon ok lah. tu pon lepas i merungut dia tak wish?

sepanjang hari dia dia memang tak sebut langsung pon pasal birthday i and malam tu i ajak dia keluar sebab nak beli hadiah birthday zara. tapi dia macam tak excited pon nak keluar sebenarnya. bila petang mood i nak keluar dah tak de dan telah membuat keputusan malas nak keluar lepas dia penat-penat rushing balik awal dari ofis. ha-ha. saya memang seorang isteri yang baik dan penyabar.

saya marah sebab dia macam buat tak tahu jer birthday saya. dan dia marah sebab dia penat rushing balik rumah nak bawak isteri keluar tapi isteri emo tarik muka tak nak keluar. he-he

ok. sebenarnya malam tu dia merancang nak buat 'something' sempena birthday i and dia saja buat-buat tak tahu sebab dia merancang sesuatu. i hanya tahu keesokan nya bila dua-dua dah reda dari marah. rugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ok! err..putar balik masa boleh. saya nak ulang balik tarikh 16 haribulan?

tapi bila dah dapat tahu i dah kerugian sesuatu so ayat cover perlu ade.

" i bukan nak dinner tempat mahal-mahal. i nak u wish jer"

ape lagi nak di kato? -____-"

akibat sifat emo yang tak menyabar-nyabar tu malam tu aku makan benjo ngan nugget jer sebagai dinner. bagus. bagus.

pengajaran di sini: kene sabar lebih sikit kalau ade husband yang unpredictable ni. kalau tak nak cakap pon at least bagi hint pon dah ok kan? i adalah isteri yang tak sabar.

7 comments:

mamalieyna said...

ohho..tak sabar membawa kerugian di situ =P!

nieda said...

haha...takpe lain kali kita boleh predict dah..lepas ni pasti x rugi

d!LLah said...

orang gelojoh selalu rugiii...hehehe...next year byk2 kan sabaro...

eim said...

tak pe tahun depanlah tunggu dan sabar banyak2 eik hehe

alyyani said...

heheh.. lawak je. tp tu la. apsl la laki ni suka bua gini eh? pathetic but true. eceh! oh alya baca entry hint tuh! :D

aNiS tHe BumbleBee said...

hihihi!adoi...rugi...rugi....majuk2 ni mmg rugilaa kan..anis pon ade gak merasa kerugian camtu..hikhikhik!

Nia said...

husband ni susah nak faham kadang2. ada time dia sedar hint kita tapi buat tak tau, ada time dia memang tak faham hint kita tu, lagi la buat tak tau..huhu