Pages

Tuesday, 27 July 2010

hanya sebab dia pregnant

dia tahu wanita pregnant sensitif. dan sebab kenyataan itu dia anggap semua orang perlu faham dan perlu jaga hati dia. dia tak peduli orang lain sebab orang lain tak pregnant. ha-ha

dia boleh emo sesuka hati dan marah orang sesuka hati even meja yang hari-hari berabuk dan hari-hari kena lap pon dia marah. dia tak peduli perasaan orang yang dia marah sebab orang yang dia marah tu tak pregnant. sekali lagi. ha-ha

dia teringin semua benda yang dia nampak. sekarang senarai makanan dia teringin adalah sangat banyak dan semakin hari semakin bertambah. dan semakin cepat bertambah kalau dia ber-blog hopping ke blog-blog makanan. durian, cempedak, ikan pekasam, adalah dalam senarai teratas. ho-ho

makan banyak sampai lupa janji kepada mak and doctor. benci tengok cermin besar dalam bilik. mula-mula macam tak kisah dengan berat yang bertambah. (dia pregnant, mestilah berat akan bertambah kan? ) tapi orang sekeliling asyik membandingkan berat masing-masing dan asyik bermegah-megah dengan semakin pregnant semakin kurus buat dia rasa tercabar. i know, orang pregnant jangan pikir sangat pasal berat badan. tapi kene jaga jugak. tapisayaadalahorangyangsentiasamemantauberatbadan,sonaikberatbadanadalahbukanperkarayangsenangsayanakterima.jadijangantambahlagitekanansaya.so satu benda jer yang saya nak cakap. 'ORANG YANG SEBELUM PREGNANT MEMANG DAH OVERWEIGHT TAK GAIN WEIGHT SANGAT MASA PREGNANT'. ha-ha-ha-ha

boleh menangis bila-bila masa tanpa sebab yang kukuh. duduk sorang-sorang lalu bosan juga boleh menyebabkan dia menangis. owh. tak cukup makan juga boleh menyebabkan rasa nak menangis. boleh?

boleh tertekan dengan semua benda termasuk nyamuk ataupon sekali lagi, meja yang hari-hari berabuk.

mengalami sindrom malas bercakap dan mengaharapkan semua orang ade psychic power boleh baca semua yang saya fikir

dengan kata lain. bila dia pregnant dia bertukar jadi si selfish yang malas nak pikir orang lain dan sungguh ngada-ngada.

owh. dia juga tak update pasal 17 minggu pregnancy sebab dia rasa tada berubahan melainkan berat badan dan emosi yang makin menjadi-jadi.

hei pempuan mengandung, i cabar u tak emosi 2 minggu. ade berani?

7 comments:

rynas said...

hahha..sahut cabaran tu Farah..apa ada kesah kan..kan..kan...

mamalieyna said...

hahaha...macam2 la farah ni! sila sahut cabaran tu okey..nnti sure baby lagi sukaa..hehe..

~LIZA~ said...

hahahaha! relax farah..

A D I A said...

kita mengalami sindrom yg sama cuma saya rasa nak marah bila org kata kenapa saya tak gemuk nanti baby kecik. argh! cuba jadi siri saya la baru korang tau apa saya rasa.

Byzura Mj (By) said...

cuba ko buat dek je. jangan layan sgt. boleh kot.

ederq said...

samalah dengan! seb baik ada orang sama so rasa normal . hihihi

alyyani said...

pompuan tak ngandung pun emo, ape lagi pompuan ngandung. ke pompuan ni kuat emosi?tak kan? ehehe..