Pages

Thursday, 22 July 2010

dear husband,

i pernah cakap tak yang i suka giler rumah ni? owh. i rasa dah banyak kali sampai orang lain dah naik muak. heheh. tapi i nak cakap sekali lagi dalam entry ni, dan mungkin bekali-kali lagi lain kali di entry lain.

bie, i suka giler rumah ni!

pertamanya kerana, sejak dok rumah ni, u balik kerja awal dan pergi kerja tak awal sangat. and muka u tak stress bila balik kerja. nak pergi kerja pon senyum jer sebab tak rushing.

sampai kadang-kadang u balik masa i tak siap masak masak pon lagi. i pulak yang rasa bersalah sebab tak siap masak lagi walaupon u kata 'ok jer i tak lapar sangat lagi'

keduanya sini banyak bunyi. walaupon mungkin orang lain akan kata sini bising lagi kalau weekdays sebab ade lagi rumah yang tengah renovate, i ok jer. sebab i menghargai bunyi-bunyi yang manusia buat ni. sebab country height tu serius sunyi giler!

i dok seharian ni setakat ni tak bosan lagi lah. sampai kadang-kadang cepat sangat pulak i rasa masa berlalu. tengok-tengok dah petang (padahalnye banyak tido. sedar-sedar dah petang) sampai tak siap-siap lagi i unpack barang.


pasal barang-barang dalam rumah tayah lah nak beli sekali gus. nanti tak makan nasi kita. makan perabot nanti kang. kita beli ikut turutan yang paling penting. pastu benda deko-deko tu beli sikit-sikit lah.

sekarang ni benda paling penting adalah langsir. i faham u tak terkejar nak buat semua benda. kalau boleh kita cuba dapatkan weekend ni ok? kalau tak sempat lain kali.

sebab walaupon tak de langsir ruang tamu ni redup jer. tak de masalah. masalah utama adalah bilik kita. kalau siang pencahayaan kuat sangat. i pulak kalau nak tido jer cari bilik. tido depan tv tak best. so agak panas lah nak tido dalam bilik kalau siang-siang. ke solution sementara adalah jangan tido siang? hehe

hal deco-deco ni, frame gambar semua tu i rasa tunggu lah dulu. lagi pon xde ape pon lagi kita nak letak dalam frame. kita buat ikut plan ok. floor lamp yang u nak tu ok jugak. i setuju jer. cantik jugak kalau letak kat situ.

tapi cermin dan rak-rak kat tv tu i nak. kalau boleh, lepas beli benda yang penting-penting, i nak cermin dulu. lepas tu floor lamp. lepas tu rak. ok tak?

tapi i tak sure satu benda. i tak tahu lah yang ni pernah ade dalam plan kita ke tak. ke u plan sorang-sorang?

kat tepi tv ni

ngan tepi rak tv ni

erm. perlu ke shuttlecock ngan racket badminton tu dok kat situ?

i tahu lah u semangat boleh bersenam balik. dah la u badminton antara game faveret u kan, i pon tumpang excited u bersenam balik. tapi kan. i rase tak payah la tayang kat situ sampai sapa-sapa datang boleh nampak racket ni dulu.

stor rumah kita dah penuh sangat yer bie? i rasa tak penuh lagi tu. cumanya barang tak tersusun. bersepah-sepah lagi. nanti petang ni ke i kemas ok? kalau pon stor tu dah penuh sangat, rumah kita ade lagi dua bilik tak guna bie. dalam bilik tido memang i campak ke luar lah kalau u letak dalam bilik tido.

ke u nak i tampal notice, sila letak di tempat yang sepatutnya?

10 comments:

A D I A said...

mula2 puji2 dulu, pastu sound secara light2 hehe. i likeee.

eMMe said...

tapi kan farah..kenkadang org laki ni, terlalu selesa dgn persekitaran umah dia sebab tu la sewenang2 dia letak stuff dia kat sudut rumah, walaupun stor disediakan, kang ckp, kata membebel, tapi i tetap sayang u kan hunny..hehehee....

PuteriKureKure said...

hehe. sama la ngan alang. helmet dan jaket bersepah2 kat umah tu.

~~zaa~~ said...

wakakaka..tak tahan ok item last sekali tu! :p ermm..tampal notis la baru official! ;)

gee ryder said...

faizal dh smgt sgt nk main badminton tu farah.faizal yg ni pun tguu org pelawa jer hehe

mamalieyna said...

ihiks...leh lak akak ni tersenyum2 baca bebelan farah ni...ok gak ada blog ni kan..hope en bie baca dan ambil tindakan segera sblm farah start membebel live.. ekekeke... syok baca susunan penceritaan farah ni! =P

Madi @ Aed said...

hahaha

alyyani said...

hahahah sabajela farah ni tau.

rynas said...

hehhe kelakar ayat2 farah..hehhe hubby akak pun sama suka letak barang merata2 main sedap dia jer..

fndrocka said...

apsal suami u tak jawab soalan2 u tu kat sini