Pages

Wednesday, 21 July 2010

bila hatinya senang=)

holla~

muka perempuan mengandung ni berseri-seri hari ni. lepas dapat suntikan semangat from her husband dia dah ok. nak bercuti lagi? nahhh. tunggu dia meroyan lagi baru bercakap pasal cuti. tapi sebenarnya perempuan ni tak de lah mengada-ngada sangat. cuma perlu constantly berikan kasih sayang maka ok lah mood dia. if tak cukup kasih dia akan meroyan. haha. ok. kita tengok berapa hari dia mampu menahan diri dari meroyan.

ok. cukup sesi merapu. sebab mood dia baik. dia bangun pagi jer terus masak untuk diri sendiri. bagus untuk untuk dia dan baby. kalau tak dia ni main taram jer makan ape-ape pon di siang hari. asal kenyang adalah konsepnya.

bahan masakan

senang hati breakfast sambil ber-blog hopping. portion adalah sangat besar. mungkin dah tak perlu lunch.

iyo lah tu. jangan percayakan perempuan ni.

makanan dinner semalam

ni makanan dia dengan suami dia semalam. dia masak ke? mestilah die masak. buat masa sekarang tiada bibik. eh. kalau pon berbibik, masak tetap kerja aku. kang tak pasal-pasal husband sayang bibik lebih.

ikan bilis masak lemak kuning

ikan bilis ni bukan ikan bilis cinoet yang kering tu. ni ikan bilis category bapak-bapak bilis gamaknya. walaupon begitu kalau dah nama nya bilis, memang lah saiz nya bilis jugak. suami dia asal nampak ikan bilis saiz bapak bilis jer terus nak masak lemak kuning. masak lain tak best ke bang? eh. bila pulak perempuan ni panggil husband dia abang.

digandingkan dengan kangkung masak belacan. saja perempuan ni nak tanggung risiko makan belacan. dah alang-alang sejak pregnant ni hidung mengembang, makan je lah belacan biar resdung hidung lagi kembang. eh tapi elok pulak hidung tak buat hal semalam. bagus. bagus.

11 comments:

Byzura Mj (By) said...

aku lapa :(

Madi @ Aed said...

nyesalnye tgk blog u..dah la pose..:p

PuteriKureKure said...

dalam banyak2, kangkung tu juga idaman hati. hehe.

honeylanz said...

yeahh.. setuju sgt ayat "cuma perlu constantly berikan kasih sayang maka ok lah mood dia. if tak cukup kasih dia akan meroyan." LIKE 10X

eim said...

tengok blog farah terus lapar nii huhu

~~zaa~~ said...

alamak, tibo2 raso cerok pulok perut nih!!! ayak...


p/s : ikan bilis masak lemak best eh?

mamalieyna said...

lapa la pulok...posa ari ni..tolonggg...!huhu..berkenan akak ngn pinggan farah tu ^_^

~LIZA~ said...

rajin btol u masak even though tgh pregnant ni. kagum i :D

alyyani said...

lapar jugak!

rynas said...

teruja gak tgk bilis masak lemak tu satu resipi baru nih

ena said...

kat mana jumpa bilis besar2 tu?? mm.. tak penah try pon