Pages

Friday, 23 July 2010

berleter

biasa suami isteri ni sifat dia contra. sorang pengemas, sorang penyepah. sorang buat keja cepat, sorang buat kerja lambat, sorang senyap sorang peramah.

i tak de lah senyap sangat, tapi tak seramah husband yang boleh cakap dengan sapa-sapa jer macam dah 10 tahun jumpa. i kalau dah kenal rapat tu boleh la cakap banyak sikit. kalau tak tak tahu nak cakap ape. dia ngan guard pon boleh jadi kawan bercakap kalau dia bosan.

kalau singgah mana-mana masjid, sementara tunggu i siap semayang (maklumlah perempuan bersiap lama la sikit kan) bila i keluar, i tengok dia dah interview pak imam masjid dah. siap dah tahu kampung kat mana segala. isk.

dan sikap peramah dia kalau kat rumah dah bertukar jadi benda lain. berleter. kalau kat rumah dulu, i ni jenis suka berleter kat adik-adik. so kakak i cakap bila kawin habis lah husband saya kene leter. sekali tak. i kalah. tapi dengan anak nanti tak tahu lah.

contoh situasi: isteri lupa nak tutup lampu bilik.

" yang, u ni bila nak lekat? lepas keluar bilik tutup la lampu. ke ade orang lagi dlam bilik. bla bla bla. electrik bla bla bla. "

" loh, tolong la tutup. bukan susah"

"sambung bebel lagi"

"yelah. yelah. i lupe. isk u ni. kalau u perempuan macammane? lelaki pon dah kuat bebel"

" kalau i perempuan i pregnant, i ade breast, bila i pregnant breast i besar, jerawat i naik banyak, perut i buncit, vontot i besar"

huh! i tahu dia tengah describe sape.

6 comments:

mamalieyna said...

hahaha..terhibur hati akak ni di hari jumaat baca bebelan farah yg tak setanding bebelan en hubby.. =P

Madi @ Aed said...

hahaha..**guling2**

~LIZA~ said...

hahaha! sabar aje la..

notty.. said...

ala magh..happening tol ang laki bini..bagus2..sentiasa ceria rumahtangga nnti..

eim said...

hahaha lawak jugak hubby farah nii

PuteriKureKure said...

hehe. lawak ok!