Pages

Wednesday, 14 July 2010

beberapa jam lagi

ingat nak bukak jer puasa tadi. sebab lemau dari pagi. tapi sayang. tadi siap nekad dah keluarkan barang nak masak. pastu tak jadi. huhu.

aku malam kena makan berat lah baru boleh puasa siang dengan cemerlang. kalo tak lemau semacam. lapar nye tidak. penat jer.

sebab kene saiko nagn doctor, aku tak makan nasi semalam. sebab tengahari dah makan nasi ngan husband lepas jumpa doctor. akibatnya malam semalam tak de selera nak makan nasi. akibat nye sekarang tak de energy nak teruskan hidup (ok. melampau)

bila dah macam ni mula lah terbayang-bayang kfc. baik lah i makan nasi 2 pinggan dari makan kfc.

tengok lah selama mana i boleh bertahan tak makan nasi malam. rasa nya malam ni dah makan dah. hahaa.

siang malas la nak masak nasi segala. i makan jer apo yang ado. malam jer masak nasi makan ngan husband. so malam la makan nasi. maybe i kene kurangkan kuantiti. tapi masalah nya i dah try kurangkan kuantiti. akibat kurangkan kuantiti makan nasi, malam dok mengunyah biskut pulak. sebab lapar tak boleh tido.

saya orang yang diet sepanjang zaman. masa pregnant bagi lah can i nak makan macam-macam. tak boleh eh?=(

6 comments:

~~zaa~~ said...

ala kesiannyo ke dio..makan je la fara..sikit2 tapi kerap..

opss..hehehe salam kenal..dulu silenr reader je tp tokse doh loni :) buleh link?? :)

Dong, Dia & Azra said...

Dulu masa peknen pon ada yang bagitau jangan makan malam nak elak berat mencanak naik...tapi mama Azra ikut suka hati je...sebab yang menanggung letih badan seme adalah kita kan..hihihi..makan je la yang...cuma cuba makan lebih sayur-sayuran...letak sayur separuh pinggan...makan sampai habis...I'allah kenyang...

PuteriKureKure said...

terpengaruh ke farah? alamak...rasa bersalah la pulak. huhu.

kuat eh. tapi kalau tak tahan sangat, berbuka la. kita risaukan awak dan baby.

honeylanz said...

if tak larat..berbuka la... esok cuba lgi

alyyani said...

BOLE JE. ORG PREGNANT TAK KAN ORG KISAH NAK BUAT OR MAKAN APA PUN. HEHEHE.. SO BUKA APA MALAM NI?

rynas said...

ala farah makan ajerlah selagi boleh makan. tambah2 time pregnent ni. saper kisah..asal jgn melampau beno sudah ler..