Pages

Wednesday, 21 July 2010

angin

sekarang ni asal nampak perut aku jer husband tanya bila baby nak menendang. dah la perut memang sentiasa nampak di mata kan. penat nak menjawab.

"next week kut"

"entah la, ramai cakap minggu ke 17 tapi kalau makin tebal lemak makin lambat"

"i tok tahu lah bie, cu u oyat lah ko baby soh dia tendang cepat-cepat sikit"

ayat last tu kalau dah bosan nak menjawab. hehe

semalam aku tido awal. tersedar pukul 3 sebab perut menegang sangat. rasa macam belon nak meletup. sakit jugak lah sebab tengang sangat.

hampir sejam golek-golek baru hilang. i rasa angin. sebab lepas *ehem* 2,3 kali dia dah tak tegang. boleh tido dengan lena balik lepas tu.=p

sebenarnya selalu jugak rasa macam ni, tapi semalam paling teruk kut sampai rasa sakit sebab dia tegang sangat. kalau masa tak tido selalu jugak mengadu kat husband, rasa macam angin. nanti dia akan cakap,

" cucuk la jarum biar keluar angin tu"

yeah. dia sangat membantu dalam bab-bab ni. u ingat perut i ni belon?

semalam angin maybe sebab saya nak sangat bercuti/ makan angin kan. nah amik angin banyak-banyak sampai senak perut.

-____-"

7 comments:

eMMe said...

isk...farah, baik u jaga makan..jgn makan dari sumber yg sejuk n berangin tau..take care...

nieda said...

jaga pemakanan tau..

alyyani said...

dah bole rasa ke? masa pregnant kan nia dulu 5 bulan lebih baru bole rasa. masa 2nd cepat sikit.

Fathiyah said...

sapu minyak panas kat kaki.urut2 skit,insyallah lega =)

Nia said...

uii,..sangat tak best bila berangin macam tu..tak selesa. kena elakkan makanan berangin ya.

rynas said...

akak masa anak no2 3 bulan dah leh rasa baby gerak2 n tendang2 perut hehhe siok. Farah makan benda berangain kot...take care yer..jaga makan juga time pegnen nie.tgk benda apa yg kita alah..baik elakkan

Ribbon Clown said...

makan gaviscon farah klu ade angin.. lega sket.. mmg perut akan rasa tegang n angin sapai la 9 bulan..perut dah memboyot nati lagi susah nak tido malam.. hehe

been there, done that.. ;p