Pages

Tuesday, 27 July 2010

aktiviti ahad

hari ni hari yang sangat bagus. baru lepas hujan jadi udara sangat sejuk dan nyaman. sedang tengok series 'accidentally on purpose' sambil blog hopping and tiba-tiba rasa something bergerak dalam perut. i tak sure apekah yang bergerak. tapi saya happy. haha

mari meng-update cerita masa weekend hari tu. along and pok we datang melepak rumah kami. and pagi ahad awal-awal lagi kiteorang dah start aktiviti sebab rancangan awal tengahari nak keluar.

mari kita mulakan aktiviti. persamaan yang ketara kami adalah kami semua suka bergambar.

this is pok we, sedang amik gambar along mungkin.

dan ini along. macam tak payah nak kenalkan lagi.

along nak ber-sauna sebenarnya tapi masa kami turun bilik tak bukak lagi so dia join saya swim dulu. err. bukan swim sangat pon. lebih kepada beremdam dan terapung. haha

husband ngan pok we pergi main badminton dulu. lepas tu baru dieorang join kiteorang swim.

dia kepenatan lepas main badminton

i akan upload gambar kepala jer. sebab badan sangat tak menarik sekarang. hehe

bila semua orang dah penat dalam pukul 1030 kiterang naik. bila berendam mesti lah lapar. i buat cucur dan goreng keropok untuk semua orang. lepas makan semua terbongkang kepenatan dan kekenyangan. sesungguhnya memang penat. tak larat rasa nak bangun. pukul 2 baru start masak lunch dan petang baru kiteorang lunch merangkap dinner. hehe

tu jer aktiviti hari ahad. sebab aku penat sampai ke malam. haha. lemoh betul.

ok. nah tengok gambar badan

perut bila baby tak mengeras hanyalah macam perempuan gemuk sahaja. tak nampak macam pregnant pon. hihi

lepas swim mungkin sebab tekanan air dan sebagainya baru lah baby mengeras. bila perut mengeras baru lah saya rasa macam perempuan pregnant. haha

lepas salin baju, ade seorang aunty tegur,

" dah berapa bulan?"

yeay. at least orang tahu i'm pregnant. =)

12 comments:

PuteriKureKure said...

aaa.........awak comel la perut pregnant tu.
pregnant kali ni buat kita adalah biasa2. sebab perut tetap besar dari sebelum pregnant lagi. haha.

Byzura Mj (By) said...

nasib baik pregnant. kalo auntie tu tanya masa tak pregnant, tak ke haru. :P

~~zaa~~ said...

farah!! cutenye gambar preggy tu!!! hehehehe..owhh..how i wish that i become like u..... :(

p/s: tu condo kat puncak jalil ke??

mamalieyna said...

syoknye swim ye farah..baby pun sure best dpt berendam dlm air..hehe..

mrs.spicy said...

bai: kalo tak pregnant sure aku meroyan.haha

mrs.spicy said...

intan: huhu..kalau mengeras comei la intan. kalau tak nampak macam 2 ketul lemak jer=p

mrs.spicy said...

kak ieyna; datang la sini, boleh borak2 tengok arif swim. hehe

mrs.spicy said...

zaa: tak. kat kinrara mas. huhu..zaa, soon ok. teruskan berusaha=)

KV said...

akak tak pregnant pun, tp ramai org tanya dah berapa bulan. Nanges! Huhu

alyyani said...

cozy gile la tgk area apartment farah ni. no wonder farah suka sgt dok umah tu. eh apartment ke kondo eh? kondo eh?

rynas said...

hehhe cam best jer bila org tegur pregantkan..

aNiS tHe BumbleBee said...

wah..!best best!anis time preggy suma xperasan.*mencik!*da 9month pon nmpak cam 6month je.tp bila nk beratur kt bank tu,buat2 urut perut,buat2 muke xlarat..kasi org perasan kata mengandung.kih kih kih!