Pages

Sunday, 18 July 2010

16 minggu dan leaking breasts

terlambat sikit. sorry yer baby. buzy sikit wiken ni banyak aktiviti.

tak de banyak perubahan sangat pon minggu ni ngan minggu lepas. kecuali bila dah 4 bulan rasa sungguh bebas bergerak. hehe. mak cik suko!

hari ni tiba-tiba tangan lenguh. rasa macam sakit+ lenguh macam kalau kita tido tertindih tangan tu. tapi tak tertindih pon. tiba-tiba rasa sakit masa tengah berbual tengok tv. suruh suami urut. masih sakit and lenguh macam darah tersekat lagi. tapi ok sikit dari tadi.

semalam tiba-tiba saya punya boobs leaking. pernah terbaca kat baby center. banyak yang baca bila dah akhir-akhir pregnancy. tak pon paling awal 22 minggu lebih. i yang baru 16 minggu dah leaking. apakah?

so hari ni call mak, dia cakap normal hormon berubah. kurang sikit risau. pastu bila google , baca kat sini , dia cakap ade jer yang leaking masa end of 1st trimester. so normal lah tu kan.

masa i miscarriaged dulu, masa tu pregnant lebih kurang 12 minggu la masa tengah berpantang dah pernah jadi so kali ni tak jakun sangat. dulu jakun giler sebab kaler die tak delah seputih air susu anmum or anlene. haha. pastu masa tu tak bajet pregnant 3 bulan dah ade susu kan. kecoh satu rumah saya tanya cecair ape. haha. takut breast cancer jer. suka pikir bukan-bukan.

mintak-mintak lah breast leaking awal-awal ni petanda baby saya akan dapat cukup supply bila dia lahir nanti. amin

7 comments:

Cik Puan Fara said...

ohoo.. info baru ni..
pasni nk rajin2 baca info mcm ni, persediaan awal..
sbb klo x, mesti sy pk bkn2 mcm kamu pk dl jgk..
hahaha

Lady of Leisure said...

semoga murah rezeki susu untuk baby..
:)

Dong, Dia & Azra said...

petanda agak bagus nih...nanti fully bf tau...cuba dulu...kalau dah tak boleh sangat baru alternatif yang lain...

maya amir said...

mungkin tanda, susu sgt byk nanti.. best tuhhhh..hehe

rynas said...

ehhmm..bagus ler tu farah. kena kuatkan azam dr sekarang untuk fully BF baby sampai 2 tahun yer..insyaallah

PuteriKureKure said...

wah! nenen dah kuar la..hehe.

eim said...

wah mesti susu banyak nnt tu...