Pages

Sunday, 11 July 2010

15 minggu

dear baby,

dah 15 minggu dah kamu. next week mommy dah boleh bebas jalan-jalan. hukuman dah nak habis. and mungkin minggu ni mommy kene tinggal lagi sehari. tak pe. nanti mama long datang teman. tapi daddy soh mommy berdikari. try dok sorang-sorang. tak nak!

berat mommy tak berganjak lagi. masih 65. hari selasa ni nak jumpa dr seri. nak intai kamu lagi. ape agak-agaknye reaksi die bila mommy naik lagi 2 kg. he he he

hurm. bab ni mommy tak suka. hidung mommy yang sedia ade oversized ni makin mngembang la baby. maybe sebab pipi makin mengembang so dia tarik hidung sekali. cis betul la. pastu sekarang mommy kene bergelumang dengan habuk-habuk, mommy allergic, so asyik seseme jer. pastu hidung makin kembang dan merah. macam sesuatu kan? daddy kamu asyik gelak jer tengok hudung mommy. kurang asam betul.

dari minggu lepas mommy rase ade something kat tekak. dan rasa kurang deria rasa. mungkin sebab seseme. pastu tak boleh silap makan sikit. terus muntah keluar semua. sekarang mommy kene makan sedap-sedap jer. benda yang mommy rasa tak sedap tapi paksa jugak makan mesti akan keluar balik lepas tu. mesti kerja kamu kan. isk baby. jangan cerewet sangat. makan je la ape yang ade.

perut mommy asyik mengeras jer sekarang ni. mula-mula mommy risau. tapi bila semua orang cakap normal mommy dah tak risau. bila orang cakap sebab kamu perut mengeras mommy suka. hehe. pastu sekarang pusat mengeras. apekah?! pelik sungguh.

mommy rasa bertenaga dah sikit sekarang. tolong daddy kamu packing barang. tapi mummy tak angkat la berat. tapi banyak gak jalan-jalan ke sana kemari. sekarang kaki rasa sakit bila nak berpijak. dan lenguh-lenguh satu kaki.

dulu ade orang cakap kat mommy nanti bila pregnant rambut cantik. tapi dulu mommy rasa same jer tak berubah. tapi sekarang rasa macam lembut bersinar-sinar pulak. haha. perasan.

tu je lag baby. nanti lagi 2 hari kita jumpa lagi okeh. melompat-melompat la macam hari tu~ =)

3 comments:

rynas said...

hhhe..baby dok dalam perut mommy baik-baik yer..jgn nakal-nakal- tambah pesanan untuk baby Farah.
dulu akak masa ngandung..kuku sangat cantik tak payah pegi pedicure. menicure bersinar-sinar..bersih dan berkilat. sampai kawan tegur..ehh rajinnya pegnen buat pedi ngan meni...hahhah original mana ada buat.

myle@my said...

da 15week erk...
ermmm...same2 kite lalui detik2 ini...harap2 farah ngan beby sihat2 sokmo...nanti beby pon bulih geng sesame..hehehe
take care...
;)

mamalieyna said...

syok eh sesi sembang2 ngn baby ni..hehe..akak dl suke gak..sembang, mama & baby..bila dh kuar pun, tersyasyul pggl baby je, tak pggl nama..sweet..dh lama2 baru okeh! ^_^

baby jaga diri bebaik dlm tu ye..kalau mummy kerja keras, kasi tendang2 perut mummy, bg peringatan..ihiks.. ^_^

p/s farah dah dok umah baru ke?..best eh..