Pages

Sunday, 4 July 2010

14 minggu

perkembangan ibu baby di minggu yang ke 14. baby saya tidak tahu. saya sangat berharap ade mesin ultrasound kat rumah supaya boleh senang hati cek baby bila-bila masa. heheh!

dah masuk second trimester. orang cakap masa ni the best time of pregnancy. ye kut. sedikit tak sabar nak tunggu lagi 3 minggu.

1. mood dan kesihatan berada dalam kondisi yang terbaik. no more pening-pening. no more mood swing. cuma sekarang kena betulkan masa tido. dah-dah la tido siang berlebihan mak cik. lagi dua minggu kamu dah bebas dari hukuman bed ridden ni. so tak de lagi alasan untuk rumah bersepah. ngerti?

2. masih makan banyak. tapi tidak boleh makan banyak sekali gus. cepat kenyang dan cepat lapar. kalo makan banyak akan menggelupur tidak selesa. tapi setelah di tambah-tambah kuantiti food yang masuk adlah sama. BANYAK!

3. tidak lagi menyukai aktiviti breast enlargement ni. dulu semakin besar tapi sakit kadang-kadang. urut-urut akan hilang. sekarang sakit sepanjang masa kadang-kadang jer akan hilang. babai to bra besi. hello maternity bra. terlalu awal kah nak pakai maternity bra? sungguh tak hot kan. but daripada membengkak dan sakit babai lah hotness. welcome to mak cik- mak cik bra.

4. terlalu banayk orang concern pasal takut baby terlalu besar kalo makan banyak susah nak push anak first bla bla bla. hei. jangan cakap macam tu. terasa hati anak i. biarlah dia nak membesar. nantu pandai-pandai la die diet bila agak-agak nak keluar nanti. haha!

ye lah. ye lah. dalam usaha nak makan secara berhemah la ni. dah kurangkan pengambilan karbo dan lebihkan lauk n sayur. susu pon kurangkan sebab doc dah bagi kalsium pil.

lagi 10 hari nak pergi mengintai baby.

2 comments:

rynas said...

sangat indah meniti moment2 bahagia menjadi pregnancy woman. terbayang-bayang lagi tau...kalau boleh sekarang jg nak ngandung hahhahha MOTIF????

~LIZA~ said...

time ni i tgh b'selera mkn tak hengat dunia :D