Pages

Wednesday, 30 June 2010

sup urat keting (UK)

dulu-dulu kami suka datang makan sup kat sini. sebab sup kat sini kena dengan selera kami. rasa mesam dan pedas.

3 minggu lepas, (haha..ni gambar peram ni, dah bertukar jadi pekasam baru nak bercerita) kiteorang pergi lagi sebab rasa macam lama tak makan sup UK.

macam biasa kalo malam kedai ni memang ramai orang.pekerja dia biasanya semua melayu, tapi kali ni waiter adalah indon. ade jer waiter melayu. tapi indon yang datang amik order kami. dia datang tanya then dok jalan-jalan tak tentu arah macam blur jer aku tengok. tak meyakinkan. lama kiteorang tunggu sampai meja sebelah yang datang lambat dari kiteorang pon dah dapat food, food kiteorang tak sampai lagi.

aku panggil indon yang amik order tu, tanya lambat lagi ke food kiteorang. order masih kat tangan dia! dia tak pergi letak order kami kat tukang masak.

sungguh indon la indon ni.

memang aku tak suka la kalau kedaai yang amik pekerja indon ni. mesti ade jer problem. suami dah marah sampai tak nak bersuara dah. ikut dia nak blah jer pergi kedai lain. tapi i nak makan sup. so dia kene sabar.

bila orang sebelah dah siap makan dah baru food kiteorang sampai. lambat giler!
hehe. tengok bigboss dah berpeluk tubuh memprotes. tayah tayang muka. tayang tangan pon dah tahu sedang marah

walaupon marah tetap jugak kena paksa amik gambar i

pencuci mulut makan satey

food camno?

sup dia dah tak sedap. dah tak rasa masam. dah tak rasa pedas. rasa tak kaw macam dulu. biasa-biasa jer. dah la service suck sebab indon tu sengal. so tu lah kali terakhir kami ke sup UK. malas dah nak pergi. tarikan utama adalah sup yang kaw king kaw. kalau sup dah tak sedap ape yang tinggal?

pekerja indon yang sengal yang tinggal.

i rasa mesti pekerja kat dapo pon dia amik indon. indon suka tukar-tukar resepi ikut selera dia. sebab tu tak sedap macam dulu kut. haha. suka hati menudih. ah! kedai yang amik indon jadi pekerja memang kebanyakan akan turun kualiti food or service. sayang jer.

18 comments:

KV said...

oh lam dah tak makan sup UK.

ena said...

btol btol btol... derang nak jimat kos.. sampai mempertaruhkan kualiti.. huh!!

Madi @ Aed said...

manyoknyo baby makannnnn..:p

Cik Puan Fara said...

ohhh ohhhh...
mmg sevis mcm selow gile..
mula2 smpai sup dl..
5mnt tunggu smpai nasi..
5mnt tunggu smpai sayur goreng + sotong tepung..
sup sedap ke x, xsure sbb baru 1st time mkn situ..
tp rasenye time i pegi khamis mlm lps indon jgk yg amik order :(

sabrina.h said...

sup plg best kt ani sup utara....fuhhhhh layanssss

Miss Layaleya said...

betul2.. sup UK dh kurg sedap.. kalu p skg pn kerana satenya.. juicy..

alyyani said...

tension bila jadi cmni. dah la lapar, then service hampeh. bebulu je kan?

Lady of Leisure said...

lady selalu makan sup urat ni dekat raja sup in taman tun dr ismail sedap sangat...

mrs.spicy said...

kv: food dia dah tak sedap.huhu

mrs.spicy said...

along; hahaha..hoooooo..baby tu makan seme. i dok pon~

mrs.spicy said...

kak ena; kan..menyampahkan..sayang jer. nanti pelanggan lari

mrs.spicy said...

sabrina.h: huhuhu..kiteorang xsuka ani sup utama sebab tak masam=p

mrs.spicy said...

cik puan fara: kan...kiteorang sampai nasi ngan sup dulu. ikut hati nak makan jer sup nagn nasi jer. pastu nak cancel order. isk!

mrs.spicy said...

miss layaleya: satey dia ok kan..kire satey lah pengubat hati

mrs.spicy said...

lady; wah boleh try ni..nanti google kat man. thanks!=)

mrs.spicy said...

alyyani: huhuhu..kiteorang rela makan kedai food biasa2 tapi service ok. tapi ni dah la food mengecewakan, service pon sangat mengecewekan

Anonymous said...

pozyczki pozabankowe
kredyty pozabankowe z komornikiem
pożyczki bez bik
pożyczki bez bik
przeczytaj więcej o tej informacji
pożyczki pozabankowe
odwiedź następną stronę poprzez kliknięcie w ten odnośnik

Anonymous said...

pozyczka dla nowych firm
pożyczka bez bik wrocław
więcej na ten temat przeczytasz tutaj
kredytbezbiku.edu.pl
kredyty hipoteczne bez zaświadczeń o zarobkach
pożyczki pozabankowe dla zadłużonych
pożyczki pozabankowe