Pages

Tuesday, 22 June 2010

puasa tak penat

wah~ udara hari ni sangat segar. sejuk jer masa bukak pintu pagi tadi. macam nak hujan. best lah tido hari ni.

semalam pon cuaca redup sepanjang hari kat rumah saya. jadi tak dahaga air sangat pon. angin sepoi-sepoi bahasa macam nak hujan memang sedap lah baring-baring tengok tv bermalas-malasan di atas sofa. rumah tak perlu kemas, perut tak perlu diisi dengan food. hanya bergerak untuk solat sahaja. sungguh seronok lah puasa semalam.hahaha

petangnya masak. kira hari yang berjayalah lah sebab berjaya merajinkan diri memasak walaupon suami tiada. walaupon spaghetti jer tapi kira ok lah tu. biasa suri rumah terlampau ni sangat lah malas terlampau memasak kalau suami tiada.

ingat hari ni nak puasa lagi. tapi lupa nak set alarm untuk sahur. cheese sungguh. tak sahur nanti lapar amat. jadi tak nak lah puasa. esok lah puasa lagi. 7 hari lagi nak ganti puasa! *pengsan*

boleh tak suruh suami tolong gantikan puasa??

menu bukak puasa semalam.

my husband bawak kemre pergi kerja, so kene guna kemre phone along. tak clear sebab xreti nak setting.hoho.

i nak camera lah seketul bie. dslr pon xpo doh. hehe


5 comments:

d.a.m.i.q.u.l.a said...

alamak pose sy pung tak ganti lagi ni.weekdays keje,weekend dating.bilenye nak pose?hehe

PuteriKureKure said...

baru semalam tgk rancangan masak2 ayamas chef wan masak spageti jugak. hehehe~

Byzura Mj (By) said...

ades sodapnyo...nak masak makaroni lah macam ni..ditaburi sos + mushroom yang banyak. dan tidak dilupakan cis!!.yummy!

Nia said...

haha,...suami tolong ganti puasa? comel je. 1st time i dgr.
nasib baik tak boleh, kalau tak, tiap2 thn kita bahagi 2 puasa yg kena ganti tu..haha..

limauais said...

kamon kak farah,7 hari lagi tuh.caiyok2.huhu.