Pages

Tuesday, 29 June 2010

mee rebus sungai dua

semalam bila bangun tidopetang tengahari, dapat ilham masa tido nak masak ape untuk bukak puasa. hehe. bangun jer terus tanya husband ok ke tak malam ni tak makan nasi. saja jer tanya walaupon tahu masti dia ok jer.

terus menggoogle cari resepi siap tengok video kat youtube lagi. haha. se.ma.ngat nak masak. baiklah. semua bahan-bahan diperlukan ade dalam peti. boleh lah kita ber-experimentasi~

mee rebus udang sungai dua original version

vs

maghfarah punya version.

hehe. mesti lah sungai dua punya mee rebus punya lagi sedap. kalau tak i dah bukak kedai dah semalam. tapi husband puji sedap (mesti lah dia puji kalau wife dia masak). untuk first time masak kira boleh berbangga lah. hahaha. tak sia-sia siap tengok video masak kat youtube.

nak try version maghfarah boleh tengok resepi kat dapur farah.

saya punya

husband punya

(pencahayaan agak terlampau sikit tapi malas nak ubah-ubah setting.lapor.lapor)

tiada dalam gambar asam limau dan telur rebus. eh. telur rebus memang tak rebus. ma.las

kejap lagi nak ikut husband pergi kerja sebab ade appointment dengan doc daniel hari ni pukul 1030 pagi.haihhh. giler malas nak bersiap pagi-pagi macam orang bekerja. padan lah tiap-tiap pagi suami liat nak bangun.haha. memang malas rupanya bersiap pagi-pagi.

sangat berharap doc daniel kurangkan dose ambik turbo haler jadi sekali sehari je ke sebab sekarang memang tak asthma langsung. nanti boleh tahu result allergic test yang buat hari tu.

dah. dah. merapu.nak kena bersiap. malas nak mengusung netbook sebab sekejap jer. mengisi masa lapang dengan baca magazine jer nanti. petang nanti baru menjenguk blog kawan-kawan yer.

bye-bye.

4 comments:

nieda said...

sedapnya farah..nyum nyum..nasib baik saya puasa hari ni..kala tak dh lama p cari mee rebus..haha

PuteriKureKure said...

dapnyeee~
=)

Madi @ Aed said...

yah..muka u nampak sgt mcm x sabar nk makan..:p

rynas said...

fuh..sedapnya..cam kat sg dua punya jer hehhehe