Pages

Tuesday, 29 June 2010

ku.ke.ce.wa

semalam suami cakap this weekend adalah bukan tarikh yang sesuai untuk masuk rumah.

frust.

tarikh bukan berdasarkan ramalan kaji cuaca ke or feng shui ke.

berdasarkan tarikh dalam kelendar islam jer. memang begitu.

i kahwin pon pilih tarikh jugak. along kahwin nanti pon datuk jugak yang pilih tarikh.

orang-orang tua tahu lah tarikh yang sesuai ke tak. ape yang dieorang tengok eh?

mungkin masuk tengah bulan 7.

padan lah i tak rasa nak start packing pon lagi. haha

xpolah. tak lari rumah dikejar.

tapi kerja-kerja masuk perabot and angkat barang tetap berjalan kut. yeke? entoh ler. semua bergantung kepada big boss. mem besar mampu menunggu jer kat rumah. tapi big boss macam rilex jer tak buat ape-ape. mem besar nak buat dia tak bagi. kang i buat bila u g kerja kang. tengah bulan 7 pun 2-3 minggu jer lagi. so haruslah start sekarang. satu habuk pon kita tak kuis ni. nak clearkan rumah ni supaya bersih bersinar-sinar pon satu hal jugak. jadi harus lah start secepat mungkin yer sayang.

hurm. ni baru berleter versi blog. jangan bagi i start live punya version.

tapi buleh dok u bawak i pegi tengok rumah lepas cat and lepas masuk perabot? i nak koya-koya langsir ni.

owh. boleh lah cari langsir dulu sebelum masuk.

banyak benda nak buat lagi sebenarnya.

"lek ah yang. kite bukan nak rushing sangat pon masuk. slow-slow pindah la"

ni bukan slow-slow. ni tak bergerak langsung sayang.

baiklah. i dah bosan dok rumah ni sebenarnya. cantik bergaya mendamaikan. sesuai untuk bercuti. tapi untuk 24 jam dok dalam ni? serius aku rasa baik belajar ilmu dan start bertapa sekarang. sangat sunyi. senyap. bunyi kereta pon tak ade. bunyi train lah kadang-kadang.

akhir kata. i perlukan bunyi yang bukan keluar dari tv or lappy. bunyi kucing pon ok dah.

sekian luahan perasaan.

6 comments:

NurulAinWASI said...

kucing xboleh untuk pregnant woman sbb bahaya toxoplasmosis hehe. just sharing :)

tapi bukan semua kucing, yang kena infected je tp baik berjagajaga. hehe :)

mrs.spicy said...

huhuhu..i xsuka kucing=p
tu just perumpamaan. maksudnya sebarang bunyi selain lappy and tv lah.hehe

rynas said...

tak per biar lambat asal selamat

ena said...

hehehe akak pon kata begitu pada suami..

rumah ini cantik bergaya dan sesuai utk bercuti. tapi kalo duduk sini terperap hari2 buleh bagi akak migrain...

dia jawab:
suara anak2 kan ada pelbagai versi.. dan tinggi pula dBL serta frekuensinya..

haih...

PuteriKureKure said...

yang, bela la ikan. takla sunyi sangat. leh borak2 ngan ikan2 tu.
:)

eira eixora said...

farah bt make2 ke nati naik umah. klu buat wiken sy nak g. hahaha nak g make smbil tgk rumoh baru =)