Pages

Sunday, 27 June 2010

kinraramas update

sepatutnya weekend ni kami dah start masuk rumah, tapi disebabkan ketidak upayaan i menyebabkan kerja suami bertambah di tambah pulak masa nak setelkan ekon dia kene outstation weekend ni baru setel semua. next week baru boleh masuk perabot dan weekend kut baru kami boleh bawak angkut barang. insyaAllah. delay seminggu. heheh

masalah utama penyebab delay=p

rumah kami lampu putih sebab mem besar sakit mata lampu kuning

kekosongan keputihan.eh

semalam suami pergi beli cat nak suruh contractor cat. dia pilih color bilik. sebab warna yang saya pilih semua dia tak soka. haha. benda lain semua i yang kena pilih, tiba-tiba warna dinding bilik cerewet pulak.

lepas beli dia terus hantar kinrara. dia cakap inskandar cat terus semalam. bagus siap cepat boleh clearkan cepat boleh masukkan barang cepat.

masa malam dia buat surprise baru balik dari kerteh, dia singgah kinrara dulu. nak jumpa contractor ekon. gambar di atas adalah gambar dia amik malam tu. i dah berzaman tak tengok rumah. dia cakap tak sabar nak pindah. rumah sangat sejuk berangin kalau malam. rasa tenang dan damai jer. eceh.hahaha

tapi sebenarnya kan, langsir kami tak beli or tempah or buat keputusan lagi nak yang macamana. sebabnya i ada masalah nak bayangkan color yang sesuai. boleh? jadinya bila dah masuk perabot semua baru nak pikir. gantung kain pelikat or kain batik ah dulu seminggu dua.=p

tapi interior dah pikir. siap kalo suami tak setuju i keluar nak keluarkan bajet sendiri lagi. hehe. ok tipu. kalo tak setuju kene setuju jugak.

sabar yer maghfarah. seminggu lagi. seminggu jer lagi. barang dah habis packing? errr..hari ni start packing.

16 comments:

Dong, Dia & Azra said...

santik...jeles I tengok rumah orang cun-cun macam nih...Randa kitorang sangat plain tak reti nak menghias...huhu...

alyyani said...

eh nak pindah dah eh. elok2 la ek masa nak move in nanti. nak kemas2 nanti. agak2 tak larat, soh hubby buat semua. :D

~yaya~ said...

weewitt~~farah dh nk masuk umah baru..mesti tak sabo kan :)

Nia said...

eh..eh..cantik la rumah Farah ni!! huhu,..kami jgk yg tak siap2 rumah lagi

mamalieyna said...

akak dh tau umah farah kt ner..cantik la kondo situ eh..dh sebulan lebih dok bkt jalil, baru tau, ada short cut nk g pj lalu kinraramas tu..huhu..dkt sket..^_^

baik2 pindah randah nnti ye!

Madi @ Aed said...

cat x siap lg ke?

zailamohamad said...

langsir selimut..agagagagaaa..kami pernah melaluinyaaa..even sekarang kat master bedroom pon masih guna lagi..

jom g IKEA sesama pilih langsir;)

mrs.spicy said...

yaya: a ah..xsabar. best la u dah pindah.huhu

mrs.spicy said...

alyyani: farah packing baju jer=p

mrs.spicy said...

dong, xde lah cantik pon. kami tambah benda penting jer

mrs.spicy said...

kak ieyna: nanti datang la rumah. lepak2.hehe

mrs.spicy said...

nia: xpe, nanti siap la tu..huhu..sabar2..sambil kumpul2 duit.nanti siap rumah banyak nak pakai duit.huhu

mrs.spicy said...

kak ila: farah ingat nak beli siap. husband dok sibuk ajok survey hok tepoh..so xau lagi nak beli hok gano

mrs.spicy said...

along: ekon lua ngan dale bilik xpasey ag. cat awal2 rugi la. kekg nak cat plop. nati u kene tolong i pindoh.hehe

ena said...

mari mari cepat! hehehe... sebok je daku ekeke....

mrs.spicy said...

ena: hehe..ape yang mari? akak kat spore~ hahaha