Pages

Monday, 21 June 2010

itik serati

walaupon puasa entri pasal food jugak yang terhasil. hehe. (nitik air liur tak tak maso buat entry ni)

sebelum pindah kinrara, misi i nak try semua nasi belauk yang ade kat Berlauk. misi entah ape-ape. tapi idok lah boleh makan hari-hari memandangkan kandungan kalori beserta harganya agak di luar bajet breakfast. tapi sebab sedap layan kan ajor.

suami saya memang tak suka variasikan pilihan makanan: ayam kampung RM 6.50

entry lepas saya tulis kerutup kan, sebab die cakap masak kerutup, tapi saya ragu, kerutup rasa lain sebenarnya, ni gulai darat.

makanan i: gulai darat serati RM 6.

(sambal dia sungguh nyum.nyum)

mahal rupanya serati ni. secoet jer isi sebenarnya, tak macam ayam kampung

seperti selalu, dia ni kalau boleh makan maka dia happy

curi lauk u, lauk i kecik lah

pekerja dia setakat ni i suka. tak de masalah lagi dengan service. kali ni masa kiteorang order husband lupa nak cakap dia nak paha, so bila sampai dia bagi bahagian dada, tapi adik pekerja tu siap cakap boleh tukar lagi walupon kiteorang tak mintak nak tukar pon. kiteorang serba salah nak mintak sebab macam dah letak lauk tu atas nasi. muka semua pekerja manis-manis jer. bagus. bagus. idok lah orang datang breakfast hilang mood pagi-pagi.

ok. sekarang sudah terasa kelaparan bila tengok food.

14 comments:

mamalieyna said...

aduui..hampir menitik air liurku.. =P..posa gak ni..

Ieda Al-Habsyi said...

ekekeke!! siap main curi lauk lagi, :)

KV said...

akak suka serati kerutup.2 kali blk kampung minggu lepas, 2 kali dpt makan. Wallah!

PuteriKureKure said...

oh. air liur ku pon menitik tik tik ni.

Dong, Dia & Azra said...

Serati ni mulut bising kan? Hihi. Dulu masa kecik2 mak kitorang selalu kata my adik kecoh macam itik serati. Hihi.

mek da ©™ said...

wah aku kelaparan sudah..tlggggggg

zailamohamad said...

akak pon pose ganti hari ni..huhuhuhuuu..

nati bila farah balik kg g jale rumah kak ila deh, mok kak ila jual gulai itek serati, kalu sekali raso mesti nak lagi;D

mrs.spicy said...

kak ieyna; selamat berpuasa...jangan tergoda=p

mrs.spicy said...

intan: lap cepat2

mrs.spicy said...

kv: beh nye dok kelate. make heaven!

mrs.spicy said...

ieda: haha..lauk dei banyak=p

mrs.spicy said...

kak ila: tu lah..rasa gop nak try keda mok kak ila.insyaallah one day

mrs.spicy said...

mc da: g la makan.huhuhu

mrs.spicy said...

dong: a ah..habis lah anak nanti mulut bising..hahaha