Pages

Friday, 14 May 2010

tebus kesalahan sambil celebrate

semalam sebenarnya saya kurang sihat pagi. lepas sembahyang subuh tido balik sebab pening. tapi blog tetap meriah! hahaha. walaupon tak sihat blog tetap berupdate. kerja rumah jer tak jalan. sebab blog boleh update sambil tido. agak-agak dah pening sangat tido la balik kan. kerja rumah kene berdiri. so kalo pening bahaya berdiri. nanti pengsan. (ni alasan paling bijak yang boleh saya pikir)ngehehe.

ok.sambung cerita. semalam lepas subuh tu saya baring tak tido lagi. masih dengar bunyi-bunyi sekeliling suami bersiap nak pergi kerja. pastu GEDEGANG! bunyi dia tutup pintu rumah menandakan dia dah pergi kerja tak kiss saya dulu. dari pening sikit-sikit terus pening banyak! terus tido bangun pukul 930.

bangun tido hantar sms kat suami wish anniversary nada biasa walaupon hati membengkak. dia reply dengan nada tak bersalah lupa ape kesalahan dia buat pagi tadi. lepas tu berterus terang je lah. suami ku ini kalo tak cakap sampai esok lusa pon dia tak sedar. naseb baek dia terus mintak maaf.

lepas dia mintak maaf terus pening hilang siap boleh goreng nasi lagi untuk makan lunch. haha. orang perempuan ni bukan susah sangat nak di handle kan.

petangnya tak tahu lah menebus rasa bersalah ke, nak sambut anniversary yang ke 14 ke, dia call,

"hari tayah masak lah. kita makan luar"

yeay. rezeki jangan di tolak orang kata. memang sesuai lah mood malas masak ni dengan perkataan 'makan luar'.

tapi petang semalam hujan sangat lebat la pulak, husband sampai rumah lambat. macam kesian jer balik dah la lambat nak kene keluar dinner pulak. jadi kami call abang kesayangan kami jelah. abang domino.








yeay. hari ni tayah masak lunch. panaskan pizza semalam jer.

kata-kata jari,

Fabulous.Farah

13 comments:

Byzura Mj (By) said...

hahaha mesti muka tersengeh bila ajak makan. kan kan kan? aku tahu jangan tipu :P

~LIZA~ said...

ok now i dah terliur tgk pizza tu!

Madi @ Aed said...

lemak!!lemak!!:p

PuteriKureKure said...

i'm not penggemar pizza tegar. jadinya, tak terliur sangat la. hahaha~

lebih terliurkan nasi panas dan telur goreng goyang2. yummy!

alyyani said...

chop, tiap2 bulan sambut anniversary ke? bestnye! untungnye!

mrs.spicy said...

along: tak nampak komen u! tak nampak komen u!=p

mrs.spicy said...

liza: call saja~=p

mrs.spicy said...

bai: of cos. takkan nak nangis kan?=p

mrs.spicy said...

alyyani: awal2 ni celebrate lah..dah lama2 nanti idok la tahu..haha

mrs.spicy said...

intan: i memang gemor pizza..naseb baek husband suka..

mamalieyna said...

habis ke makan berdua je tu?..hehe..tumpang semulut dua.. :p

rynas said...

sedapnya pizza tu terliur i..sib baik tk ngidam negh..ngeh..negh

Nia said...

owh,..dominos kesukaan ahkak nih!! petang ni jgk nak beli dominos jgk..hehe..paling suka dia punya double decker crust..pergh,..terangkat!