Pages

Tuesday, 18 May 2010

semalam hari tido sedunia

selamat pagi~

saya kekurangan idea nak merapu. sebab semalam tiada benda menarik pon berlaku. dari pagi sampai petang, tido, bangun, ngadap latop sekejap then tido balik, bangun chatting sekejap then tido balik. petang baru lah ok. lepas maghrib pening balik.

haha.

pastu malam kene paksa dengan husband pergi klinik sebab dia risaukan blood pressure saya. ye lah. pening sepanjang masa. masa pergi jumpa doktor tu pon saya pening. tapi blood pressure normal. so mungkin pening-pening ni hanya sebab penyakit buatan orang. so lega!

tapi sebab batuk tak hilang-hilang lagi doctor bagi ubat batuk ngan ubat sesema kanak-kanak. cute nya rasa makan ubat kanak-kanak. eh. tapi saya tak makan pon sebab bukan selalu pon batuk. sangat kadang-kadang. pastu kalau pening doc cakap panadol selamat untuk perempuan pregnant. tapi saya tak bercadang nak amik pon sebab kalau pening saya lagi suka tido. haha. lagi pon aku bukan ade keje ke ape kan. so kalau boleh boleh malas lah nak amik ubat-ubat ni.

semalam pergi klinik Lita Alis kat bangi. suka lah klinik ni. aku merancang nk buat check-up kat klinik ni lah sampai 3 bulan. aku suka doctor dia. nurse pon baik dan cantik. haha

dinner semalam


14 comments:

zailamohamad said...

pening ke?? alahai siannyaaaa....
take care yaaa;)

mamalieyna said...

farah tak kije, rest la betul2, kalo pening je leh baring n lelapkan mata..if org bekerja susah ni..jap2 kena MC..hukhuk..WAJIB la telan ubat!

pepun TCARE!

PuteriKureKure said...

adakah di hujung pinggan itu adalah sotong goreng tepung???

waaa!!!nakkkkk!!!!
:)

its better kalau awak leh tahan dari amek sebarang medicine seperti ubat batuk, selsema tu. sebab doc kite pon ada pesan, kalau awak larat, takyah makan ubat2 ni. rehat cukup2.

sebab kadang2 baby dalam womb ni kite tak tau apa yang dia kalah, apa yang dia larat nak terima. lain baby lain caranya.

cam ibu kite kan, time ngandungkan kite paling rajin terjatuh tergolek bagai. tapi alhamdulillah, kandungan ok je. tapi ada org, baru tergelincir dah jadik benda tak diingini. takut kan?

takpe2. awak relax je ye. yang penting jangan stress2 tau.

alyyani said...

lita alis penah dgr. kat area mane ek? fuh time pregnant selalu sgt dsakit. demam batuk sume. tp kena tahan diri dr makan ubat. dpt ubat lite2 je sgt tak membantu. mmg banyak dugaan time pregnant dulu. u saba ok!

eynda said...

Caya lah!! Peknen pun rajin masak :-)

Byzura Mj (By) said...

Lita alis yang klinik kembar tu kan? semua warna pink tu kan? doktor dia comel tu kan??hihihi

mrs.spicy said...

kak ieyna: tu lah..sebab tu malas nak makan ubat.tq=)

mrs.spicy said...

kak ila: a ah.huhu..tq

mrs.spicy said...

alyyani: die dekat dengan PKNs bangi

mrs.spicy said...

intan: sotong goreng bodoh2..huhu..

i jenis yang sensitive. so takut nak buat semua benda=(

mrs.spicy said...

bai: doc kembar tu cantik kan!

best nya muda2 dah kaya

mrs.spicy said...

kak eynda: sebab petang dah sihat..hehe.

Nia said...

kalau panadol selamat pun mmg better kita tak ambik pun.huhu

mrs.spicy said...

unlisted_one: tula. ingat malas pon nak maik.