Pages

Thursday, 20 May 2010

nasi kerabu caiyo bistro

nasi kerabu caiyo bistro

yeay. semalam saya makan nasi kerabu caiyo bistro. tapi entah lah kali rasa nasi kerabu dia tak se-umph biasa. samaada tukang masak dia dah bertukar. tekak saya yang dah berubah or mood masa tu kurang ok.

walaupon tak de anak kecik, cabaran besar jugak kalau nak makan kat luar. tambah-tambah kalau masa dinner. kiteorang biasa makan sebelum maghrib, tapi kalau nak keluar sebelum maghrib rushing nak semayang. kalo keluar lepas maghrib jawap nya perut dua-dua orang sudah sangat lapar. dan salah satu tuan kepada perut yang lapar ni adalah sangat bekeng di kala lapar. haih.

dah la bekeng. tuan perut ni jugak sangat tak boleh tolerate dengan kedai makan yang service nya lembab. walaupon memang dah tahu kedai ni memang lah sangat lembab service nya dan suka hantar air ke meja yang salah.

tapi sebab nasi kerabu kedai ni sedap jadi sorang lagi tuan perut yang perut nya semakin besar itu nak juga makan kat situ.

ni tuan perut yang nak sangat makan kat kedai lembab ni

eh? makan nasi kerabu ngan sudu? sangat salah!

ok. ni baru betul

owh. ni lah tuan perut yang bekeng.

geram ok! tak boleh nak sabar sikit. haish. tak pasal-pasal aku emo tak boleh nak menikmati nasi kerabu yang sedap itu. tak pasal-pasal tibe-tibe rasa nasi kerabu tu kureng. emo!

di sebabkan tak boleh nak menikmati nasi kerabu itu saya nak makan nasi kerabu kat kedai sup UK pulak. ah. tak kira~

dan banyak kali order a la carte kat sini. tapi selalu fail. kiteorang suka makanan kat luar-luar kedai jer. nasi kerabu, kerabu dan char kue tiaw. nasi goreng daging merah tu pon fail. dia cakap aku masak sendiri lagi sedap. eh. hint nak suruh i masak ke hari ni?

i nak nasuk kerabu UK!

11 comments:

PuteriKureKure said...

er...apsal gambar gelap2 ye yang? tak nampak nasi kerabu tu. hehhee~

eim said...

hahaha bekeng sangat ke tuan perut tu..ekeke

mrs.spicy said...

owh. kedai ni memang romantik gelap gulita. jimat electrik.=p

kalo pasang flash kang terkejut semua orang.haha

Nia said...

hah..i sgt suka nasi kerabu..yum!

mrs.spicy said...

iem: samgat bekeng..haish

Madi @ Aed said...

a ah..kedai tu malap abisss

mrs.spicy said...

unlisted_one: i pon sangat suka. nyum2!

nieda said...

uih sedapnya, dah lah tgh puasa hari ni..

eira eixora said...

farah, bekeng2 saye tu =)

rynas said...

suka sgt nasi kerabu..kt mana kedai ni??

iu rf said...

tenseng btol la tgk nasik kerabung ni..hihihii