nasi beriani gam

saya bukan lah penggemar nasi beriani. makan nasi beriani pon boleh bilang dengan jari lagi. tapi husband pengegmar nasi beriani. tambah-tambah kalau beriani kambing. semalam balik dari jumpa customer kiteorang pergi makan beriani gam dekat dengan uniten. tak sure lah ape nama kedai tu. tapi signboard dia kalau dari highway memang nampak lah. besar terpampang.

tapi kedai dia agak kedalam sikit dan rupa kedai pon tak de lah meriah sangat tapi orang sangat meriah! malam mungkin ade live band kut kedai ni, sebab nampak ade alat-alat muzik atas stage. kereta-kereta yang orang yang makan kat kedai ni pon agak mewah. kereta kami rasa nya terkecik yang parking depan kedai. hak hak. tapi kalo pakai kereta mewah tak semesti nya kaya kan. boleh jadi jugak driver. haha. dah. dah. berhenti merapu.


ayam kuzi untuk i

kambing kampung untuk beliau

model nasi beriani. haha

mak cik ni kalau dah boleh food!

pinggan dia bukan saiz biasa. pinggan die besar dan portion beriani dia sangat besar. saya mintak separuh saja nasi. tu pon 1/3 daripada separuh tu bagi kat husband. kenyang membuntal. memandangkan semenjak-dua menjak ni selalu sangat makan kambing jadi saya mintak ayam kuzi. ayam kuzi dia sangat best! beriani kambing jugak sedap. kuah pekat nyum. nyum. teringat-ingat rasa dia.

tapi sebab lauk dan nasi banyak sangat agak nak muntah jugak lah kemuakan selepas makan. tapi masa makan sebab sedap jadi tak sedar dah habiskan satu pinggan. lepas makan perut dah macam ibu mengandung 6 bulan. hahaha

huhu..i rasa perbelajaan makan bulan ni agak keterlaluan. sebab asyik makan luar dan asyik nak makan tempat best-best jer. bukan salah i sebenarnya. sebab bukan selera i nak makan nasi beriani segala ni. selera encik suami. harga nasi beriani dia semalam kalau pergi makan nasi kerabu daging bakar besolok lada ber bawang jeruk segala dah boleh pergi makan 3-4 kali nasi kerabu dah. tapi memandangkan dia yang bayar, marilah kita tumpang perut sekali. hak hak.

walaupon nasi beriani gam ni sangat sedap kata husband yang juga penggemar nasi beriani. tapi kalau next week die ajak makan lagi mintak maaf lah. nasi beriani bukan makanan saya. dan bulan ni dan 2 kali layan dia makan nasi beriani. cukup-cukup lah~~~~

i nok makey nasi ikey rebuh goreng jah.

ouh. semalam die siap cakap bini no 2 nak cari orang johorlah. boleh ajak g makan nasi beriani hari-hari.

grrrrrr...

You Might Also Like

10 comments