Pages

Friday, 7 May 2010

kembali kepada rutin

selamat hari jumaat~

yeay. dah kembali ke rumah ku syugaku.

semalam jumpa dia ni kat carrefour wangsa maju. rendah jer rupanya dia. nampak dalam tv macam tinggi. tapi memang montok dan mantop lah. anak dia comel dan chubby giler. geram.

hari ni rekod. bangun pukul 4.45 pagi. tapi peram dulu sebab terlalu awal. kul 5 baru bangun basuh muka.

dah 5 hari berturut-turut bangun pagi sangat awal. kat kerteh paling lewat aku bangun pukul 530 pagi. try nak tido lagi tapi tak boleh.

bila bangun apalaga. buka latop mengadap blog lah. tak pon facebook. bila hari-hari buat macam tu semalam suami bangun buat muka. aku ingat dia buat muka sebab tak puas tido kan. standard la kan. kalau mimpi tak best bangun sure moody. sekali lepas semayang subuh dia sound i,

"u ni, nak tido mengadap blog. bangun tido mengadap blog. blog tu doa sebelum tido ngan doa bangun tido ke?"

tu jer ke die sound? isk. husband i bila dah start bersuara mana boleh 2,3 ayat. kene lah satu karangan. baru lah betul suami i.

"ape salahnye u bangun ngaji ke sket. ni bangun jer ngadap blog. bla. bla. bla"

*pengsan*

hari ni dia bangun tido jer menjeling ke arah latop yang sudah di on. sebelum dia berkata-kata aku awal-awal lagi cakap

"i dah mengaji"

"bape minit?"

cess. soalan dibiarkan tergantung kalau tak sure ade syarahan lagi pagi ni.

mari kita basuh baju dan vacuum rumah.


suka rasa nasi goreng kat wok carrefour wangsa maju. sambal tumis dia pon sedap.

kata-kata jari,

Fabulous.Farah


25 comments:

Ezzah said...

woooww...pedih tul perlian hubby u tuh. :D

ehehehehe...

ziela tuh mmg matap n montok. kita yg pompuan tgk dh geram apatah lgi lelaki kannnn...auuummmmm...ahahahaha

honeylanz said...

mcm mn la dia dapat body montok mcm tu yea...ehh has pun suka nasik grg kt little wok situ..sedapp kan rsnye

~LIZA~ said...

have a great weekend! :D

AiniNoraini said...

huhu...best tu bgn awal...buat bekfes ye...:D

Ieda Al-Habsyi said...

cik hubby nak perhatian la tu, heheh!! semalam ieda pon dh kene sound pasal blog dek laki, wakakaka! :)

mrs.spicy said...

ezzah; memang pedih sampai ke ulu hati..kan..kalo laki tengok meleleh

mrs.spicy said...

liza: u pon~=)

mrs.spicy said...

has: jom g mintak petua die=p

kat situ semua yang farah try stakat ni kene dgn selera. tapi nasi goreng paling best

mrs.spicy said...

ieda: ye kut.hehe

mrs.spicy said...

ira: bfast suami i senang. tuang-tuang air, letak f1,f3.blend. siap.hehe
xsampai 5 minutes pon dah siap=p

maya amir said...

heheh.. blog doa sebelum & bgn tido ye..kekkekek.. i suke term tu:)..

Dong, Dia & Azra said...

dah ngaji??? berapa menet?

mamalieyna said...

huhu..kita serupa...bezanya, akak takla selalu..kdg2 jer..tp kdg2 tu la yg jd mangsa perlian en suami..hukhuk..

*farah, ada award utk kamo! ^_^

PuteriKureKure said...

hehehe. sangat la menusuk kalbu kata2 suami mu itu farah oi....

;)

ena said...

lompat blog org mmg mengasyikkan..akak yg anak deret2 ni pon sempat lagi.. apatah farah.. hahaha

pagi tadi akak pon kena sindir gak dik... gara2 puding tak cukup masak.. huhu

mrs.spicy said...

dong: err..ermm. sama lama dengan berblog sehari.ok tipu.haha

mrs.spicy said...

maya; kene letak doa ni kat blog. nanti boleh buat alasan

mrs.spicy said...

intan: menusuk hati, jantung, paru-paru

mrs.spicy said...

kak ieyna: huhuhu..kak ieyna yang jarang pon kene perli ke? haha

nieda said...

huhu..sedapnya ayat power hubby farah

mrs.spicy said...

nieda:uiii..dia memang. ppower root!

mrs.spicy said...

ena: hehehe..naseb baek dia sindir..kalau tak kita lupa diri. sekali kene sindir ok la 2,3 hari pastu start balik.hahaha

Mimy Hamid said...

aku pernah jumpa dia kat ikea masa preggy seksi wehh..baju ketat suar n short pant..tp masa tu muka dia macam something tak original

zailamohamad said...

Farah, husband kak ila pon samolah mace husband farah, mesti sound lelebih kalu kak ila dok ngadap notebook xcaro ko dio gak..huhuhuhuhu..pahtu gak seharian mood dia x ok..huhuhuhu

alyyani said...

lawak tul husband farah ni. selalu kena 'tak malu ke suka tgk blog sendiri?' jawab nye, kita buat, kita la tgk kan? hahahah..