Pages

Monday, 10 May 2010

jumpa rumet

semalam lepas beli phone kami lunch kat kedai makan dekat area bukit bintang. BB bistro nama kedai ni. suami pernah kerja kat kedai ni masa cuti sem zaman-zaman belajar dulu. kerja kat kedai makan memang sangat penat katanya. naseb baek pemandangan cantik. boleh cuci mata rehat kan otak dan badan. ceh!


buruk rupa dia ni makan. tak tahu lah isteri siapa

beriani kambing saya mengiurkan tak?

sebab lapar saya amik sendiri jer food. buat macam kedai sendiri. boleh pilih lauk yang paling besar. suami masih menunggu food dia.

petang nya pergi bandar kinrara jumpa rumet saya, aisha nak bagi keropok lekor yang dia kirim. suami pulak nak jumpa contractor rumah. jadi suami tinggalkan saya dengan rumet, dia pergi sorang jer tengok rumah.

lepas teman aisha ngan chochey lunch, (dah boleh panggil makan petang sebenarnya.bukan lunch) dieorang ajak pergi tengok rumah.

alamak! mana tahu jalan.

"ala met, tak kan u tak tahu. dekat jer rumah i ngan rumah u. kinraramas. pernah dengar?"

bila sampai simpang nak masuk rumah aisha nampak lah rumah aku dari jauh.

"met, rumah kelabu putih tu lah rumah i!"

haha..excited jumpa rumah sendiri. tapi aku memang lemoh nak ingat-ingat jalan ni. rumah sendiri pon kalau setakat baru pergi 2-3 kali. dah la tak drive sendiri kem salam lah! naseb baek rumah tinggi. boleh nampak dari jauh.

dekat sangat sebenarnya rumah aku ngan rumah aisha. bak kata chochey,

"lepas ni kalau nak naik basikal pegi rumah magh pon boleh"

chey, jangan kata basikal. jalan kaki pon boleh. tapi peloh tiok ah baru sapa. haha



aisha si rumet dan chochey sebagai watak sampingan

watak utama tak nak masuk gambar. dia atas sebab-sebab tertentu T_T

lepas ni kalo bosan jer sila datang lepoks rumoh i dess. i 24 jam bosan.

jiran depan rumah (gee) kenal dalam blog dah pindah masuk. semalam dieorang ade kat rumah. tapi tak sempat nak melawat sebab ade rakan-rakan. next time i pergi melawat rumah u yer gee. best nye dah masuk rumah!

kata-kata jari,

Fabulous.Farah

6 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

memang best jumpe teman lama :)

alyyani said...

wah, sekali sekala dpt outing dgn member2 best kan? lama nya tak buat cmtu. huhu..

PuteriKureKure said...

beriani kambeng adalah superb!
lapar la pulak.
haihh~

eim said...

oh tak tahu jalan umah sendiri yeh hehe..gee dah masuk umah yeh..syoknyee..

mamalieyna said...

wah2x..romet bakal menjadi jiran tetangga la nnti leh, leh ler lepak sama2 kalo boring nih! nek beskal ok sket dr berjalan kot, kang peluh, tak best nak lepak lama2..ekeke..

gee ryder said...

mane pindah lg farah...dtg kemas2 jer..ujung minggu dpn baru pindah..
dgr gak bsg2 umh farah tp nmpk cam kelibat kontraktor..sbb umh farah tu selalu je kontraktor dtg hehe