Pages

Wednesday, 19 May 2010

halloo~


brunch =p


sebagaimana blog tak berupdate pagi ni.begitu jugak perut i. hehe.

sedang mengalami tekanan hidung. ade sesatu di dapur yang merosakkan mood makan i. dah banyak hari aku mengadu kat suami. bau dia ala-ala gas. tapi bukan bau gas. yang pasti sangat memeningkan kepala. sebelum ni bau tak teruk sangat tapi semalam aku rasa bau dia makin kuat.

saya tak boleh dok lama-lama kat dapo. pening. goreng telur pon dah cukup memeningkan. mula-mula saya kesan bau tu dekat kawasan bawang. tapi bukan bau bawang pon. cek-cek pon tak de bawang busuk ke benda-benda yang tak di ingini mati ke.

lagi menyesakkan hidung dapo dan ruang tamu bersambung. jadinya bau tuh bermaharaja lela di dalam rumah.isk!

suami janji nak cari sumber bau tu hari ni. good luck untuk dia. kerana dia cakap dia tak bau benda pelik pon. i jer yang terbau-bau. kalau i yang terbau-bau ni dah 2-3 hari mencari sumber bau tapi tak jumpa, ape lagi beliau yang tak terhidu bau--bau pelik pon.

tiada gambar food semalam. semalam berehat. hari pasar malam.=p

18 comments:

Dong, Dia & Azra said...

Baru nak teka bau bawang tapi dah check yer. Memang org peknen agak sensitif derianya. Pinjam je dapor orang sebelah. Ada beran?

sabrina.h said...

org pregnant je yg bau agknye...kesan2 awl mengalami alahan msk dapur ehehehe

~LIZA~ said...

deria bau masa awal2 pregnant memang kuat. i pon baru tau sebenarnya..

PuteriKureKure said...

OH! farah...

kite masa pregnant langsung tak boleh jejak kaki ke dapur tau. sebab macam ada bau yang pelik. memang tu tak jejak langsung dah lepas tu. cuma bila dah 5 bulan camtu baru leh masuk.
bayangkan, alang nak goreng telur pon kita paksa bukak segala tingkap dan pintu dan kite duduk diam2 dalam bilik seboleh2 tak nak bau minyak masak. mabuk yang oiiii!!!

etiey.com© said...

org peknen mmg selalu bau dan hidu yg pelik-pelik! hi hi

zailamohamad said...

heheheee..tu penyakit orang peknen namanyaaa..seb baik akak tak terkena (lagi) penyakit tu;D

Madi @ Aed said...

yah..mungkin bau u..:p

mrs.spicy said...

dong: orang sebelah kiri kanan xde orang. jadi boleh pecah msuk jer.haha

mrs.spicy said...

intan: ala..kalo kita tak masak maknenye memang takde aktiviti harian lah~

mrs.spicy said...

liza: ouh..yeke. mungkin la kut.haha

mrs.spicy said...

sabrina: huhu..tak tahu lah.mungkin kut..tapi nak try gak cr ape yang bau ni

mrs.spicy said...

long: i wangi okeh!hahaha

mrs.spicy said...

kak ila: sedih nya tak leh masak. haha..lagi?? ade pape kah

mrs.spicy said...

etiey erywan: huhu..mungkin kut

nieda said...

bau apa tu? idung org ngandung kot x selesa bau

honeylanz said...

rsnye time peknen mmg selalu ada masalah tekanan hidung...Has pantang bau org bancuh air : teh, nescafe & milo!!! tutup dapur sebulan 2..hahahahah

nana nadirah said...

nanapun xleh bau dapur ms pregnant.. standardla.. lg2 duk apartment bau jiran msk cm nk termuntah lg.. farah selalu msk, awl2 bln ni rest la.. suh hubby mskkan.. ;)

rynas said...

agaknya bau sebab tengah pegnen tuh.mmg gitu bau sikit pun dh rasa lain macam..macam geli-geli gitu..