Pages

Friday, 7 May 2010

award!

*pengsan*

sedar dari pengsan, award pro memasak?!!! *pengsan balik*

haha. dapat award dari kak ieyna.tq tq tq tq tq tq..tapiiii.. alamak. i tak pro la memasak. hanya mengamalkan dua benda. yang penting rupa. dan yang penting cukup rasa.haha. rupa tuh paling penting.=p


ok. dah. jom menjawab soalan.

3 jenis lauk pauk yang suka dimasak

1. telur dadar dan telur mata. hoho. ini kenyataan!
2. paprik
3. masak kicap

err.semua makanan tak mencabar. tapi semua tuh makanan suami saya suka. teringin nak masak gulai tempoyak. tapi kalau masak kene makan sorang-sorang. tak berbaloi. bie, bila u nak start makan tempoyak ni? haha. saya suka paksa suami saya makan benda yang dia tak makan.

3 jenis pencuci mulut yang paling best pernah buat

hurm. best ke? kalo ikut mulut family saya dia cakap best la. haha

1.puding caramel-*ehem* baru pandai buat. ahaha
2.pudding custard -ferveret sepanjang zaman*
3.trifle -suami dah lama request tak buat-buat lagi ni. tak dak kek.

3 jenis biskut kegemaran time raya

1. choc chip cookies. (syahir suka. kalau raya dia makan ni jer)
2. tart nenas (ni saya yang suka.haha)
3. biskut kelapa.

Bagi Award ni pada 3 orang rakan anda yg juga rajin memasak

Lady of Leisure
Dong, Dia & Azra
kak eynda


9 comments:

Ezzah said...

ehh..i pun nk award nih sbb i kan 'rajin' dan juga 'pro' masak..

ahahahaha.. :P

mrs.spicy said...

ezzah: alamak. lupa nak kasi kat u.sila2..hahahaha

Lady of Leisure said...

comelnya award ni... heheheh... tq so muchhh...

~LIZA~ said...

i pon rasa u memang pro memasak ok.. everyday pulak tu, kagum i :D

mamalieyna said...

waah kagum sepantas kilat farah menjwb, leh aa kasi award n tag selalu..hehe..

*hebat aa farah bab pencuci mulut tu, akak lum blajar..hukhuk..

mrs.spicy said...

kak ieyna: suami tak kasi buat kerja rumah. mari kita berblog=p

mrs.spicy said...

liza: masak jer benda yang berguna i buat hari2..haha

mrs.spicy said...

lady: huhu..welcome.isuka tengok food u masak

alyyani said...

u deserve it dear! ;)