Pages

Saturday, 10 April 2010

update rumah kami

sebab sampai awal dari kerteh hari tuh terus singgah kinraramas. tengok-tengok progress rumah.

tuan rumah

tempat microwave,oven dan peti

tempat saya beraksi nanti =)

*pilih concrete base memandangkan chef nanti bukan nye cermat sangat orangnya*

warna cat adalah oren u! terkejut mak..

sebenarnya cat ni di taja oleh contractor. baik kan dieorang. dieorang tanya nak kaler ape. dia nak taja satu dinding jer. mak ingat kalau nak cat rumah nak cat dua kaler, kelabu gelap dan terang. tapi sebab dia nak cat satu dinding jer warna kelabu tak masuk lah nyah. tak kan la warna kelabu nak campur dengan kuning kan.

so kiteorang cakap jer kat die asalkan masuk dengan perabot kiteorang. sekali die cat kaler oren ko! entah la masuk ke tak. naseb baek lembut jer warnanya.

tibe-tibe suka pulak kaler oren meriah macam ni. tapi masuk ke ngan perabot aku neh..hurmmm

kene beli langsir yang suram sikit. sebab dinding dah meriah. kalau tak nak jadi macam tadika.

misi mencari air-con pulak hari ni


lampu kat lubang-lubang ni pon takde lagi. kene cari hari ni

ok ke die cat oren kat lubang tu? tengah pikir ni. kalau tak cantik nak suruh die cat putih balik. ok tak ?

lampu tu masih kontot. tak gemar mak tengok. rasa nak tarik ke bawah. tapi tak sampai


kata-kata jari,

Fabulous.Farah

11 comments:

honeylanz said...

samala..pilih concrete base..selamat je rs nye kan. btw tema sama lak tmpt beraksi kita ;)

Minamiku.Chan said...

Oren tu lawa la kak, ceria jek. Dinding yg lain putih, so color tu memang naik.

eim said...

samalah,im pun pilih concrete base..
tadi akak gie tgk umah farah..saje pusing2..cantik gak oren tu nampak naik..

Miss Layaleya said...

cantik umah... oren mmg chanteks..... nnti buat house warming jgn lupa jemput..

mrs.spicy said...

yeke? hehe..tak jadi la kalau mcm tu nak tukar kaler.hehe

Gee Carmen said...

cantik kitchen cabinet tu... mesti semangat nk memasak lepas ni kan??

mamalieyna said...

cantik aa tmpt beraksi farah tuu..akak suka! warna oren pun chantik..dh rasmi duduk nnti, jemput le akak..hehe..jln2 makan2..hehe..

mrs.spicy said...

kak ieyna: nanti umah dekat boleh la kita roger2..hehe

mrs.spicy said...

gee: tulah..nanti makain semangat nak masak..gee tadi farah masuk rumah gee. cantiiiikkkkkkk~

zailamohamad said...

farah, ok doh kaler oren tu..langsir tu cari hok sheer kaler putih, mesti cantik..perabot kalo mostly warna coklat mesti masuk;)

rumah kak ila dah selamat cat kaler light grey dah, combination ngan putih..tapi perabot kitorang banyak warna coklat, hermm..terpaksalah pejam mata dulu, bila ada fulus kasik beli baru sebab nak matching ngan cat kan..harusssss;)

mrs.spicy said...

xpe..slow..lama kan nak dok umoh tu..huhuhu..farah cat ruang lain kuk warna kelabu..huhu