Pages

Friday, 23 April 2010

mari pening bersama saya~

mari-mari. tolong ahkak decide lampu bilik tidur. weekend ni insyaAllah misi melengkapkan rumah akan berjalan. kalo sempat mahu pergi usha lampu. bilik tidur je takde lampu ni. cepat-cepat ('lorat' macam nak nak pindah esok jer!). beranda pon dah ade lampu.

ok mula-mula,

down light sudah di reject yer.

lampu tempek ke ceiling begini murah tapinya kene selalu cuci itu dalam. ini ahkak sangat malas. tapi memandangkan murah, boleh masuk list.

eh. ini salah lampu. lampu begini tak boleh masuk rumah ahkak. ahkak lemah semangat.

hari tu dah nak terbeli lampu begini. dah suruh pekerja amik. tapi bila ahkak pikir. alamak cantik sangat la nak letak dalam bilik tidur. tapi suka. camano? boleh ka?

begini lah posisi dalam bilik tidur nanti kut.

dua bijik. kiri dan kanan, so kalau beli yang macam ahkak nak mula-mula tu, satu dah 3 mentol, kalau 2 jadi 6 ko! bilik nye kehcik la sajor. mungkin kene cari design macam tu, tapi ade 1 mentol jer jer. kedai ahkak pergi tu ade. tapi tak cantik.

hurm. tapi yang gantung pon ok jugak kan. cari yang cute simple-simple. yang gambar ke 5 tuh klasik sangat.

yang ni pulak merapu sangat

untuk bilik lain (maknanya bukan master bedroom lah yer) ahkak dah macam tersuka design simple begini.

tapi bukan merah la

yang putih begini

(korang tengok lampu yer..jangan tengok itu budak)

rasanya kat IKEA tak sampai RM 30 kut harga nya. dah lupa. kalau 2 bijik kiri kanan bahjet satu bilik rm60. ok dok tuan pengerusi? kalau ade yang murah kita rembat yang murah lagi.hehe

ape?

tak suka?

ahh..ahkak nak yang itu jugak. master bedroom tak decide lagi.

awat la susah-susah laki ku..kalau lampu ni je kan senang.

cerah. murah. dan tak banyak design nak pilih.

bukan tak banyak. tak de design pon! hahaha. tapi ahkak suka. cerah pandangan~

so, puan-puan dan tuan-tuan juri. lampu mana pilihan anda? mari kita decide beramai-ramai~

*gambar hasil googlelan
*lampu last tu memang dah reject jugak. =(

kata-kata jari,

fabulous.Farah

18 comments:

honeylanz said...

memula masuk kondo dulu, has psg lampu yg dlm pic no2. tp kejap2 berbakar..bergelap... sekali tukar RM25... dah la mcm payah aja nk tukar... at last tukar pakai kalimantan aja dah... cuma cari design tapak yg lawa skit ;)

mamalieyna said...

farah..ahkak ni pun ingt nk dalan2 cari lampu..dh list dah..utk 1 rumah punya..hoho..siap duit la ye..!

farah cari tuk bilik tido ye..herm ahkak nye pendpt..yg no 7 @ 8 tu sesuai n simple sket kot..

cam yg no.4 tu ahkak berkenan gk, tp ltk kt ruang makan or ruang tamu..lawo..akak tgk kt rumah contoh, pakai lampu cenggini la..sgt menarik tau! hehe..
kelaut lak citernye..farah nak lmpu bilik je kan..hehe..

yg no.ke-2 last or ke-3 last tu la best sket kot..

Mimi said...

Farah, yg lampu last tu paling best tau. Act ada yg stylo sket, u cari yg ada outer casing so takla nampak bogel camtu. Bila dah pasang casing tu tak la nampak cikai sangat! although mine memang togel je, haha :D

Dong, Dia & Azra said...

Kitorang masa beli rumah dulu, duit simpanan banyak habis. Beli alatan rumah macam-macam sebab kena start from zero. Makanya bab lampu kitorang jimat.Plan la sementara waktu pasang kalimantang je. Siap pasang yang pendek je tau sebab murah sikit. Lagipun rumah kecil. Buat apa nak panjang-pangjang kan. Hah kau...sampai sekarang dah 3-4 tahun lebey masih lampu yang sama. Hihi.

mrs.spicy said...

has; setuju! kalimantang jer senang kan

mrs.spicy said...

kak ieyna: memang cantik pon lampu tu..tapi kat luar dah banyak lampu..tu yang mengarut nak beli lampu tu dalam bilik tu=p

mrs.spicy said...

mama azra: begitu je senang..tayah pikir-pikir kan=)

mrs.spicy said...

mimi: tu lah..kalau pakai casing manarik stylo jugak kan..nanti usah casing pula..wah..semua kalimantang ni

~LIZA~ said...

i pon tak suka lampu yg bole buat org lemah semangat tu..

sabrina.h said...

"cerah. murah. dan tak banyak design nak pilih."

aku suke lampu yg atas nie hahaha,sbb aku suke blk yg cerah2 ;)

mrs.spicy said...

sabrina: i suka jugak tapi husband i tak nak

mrs.spicy said...

liza: tapi lampu tu banyak i tengok kat rumah orang..

Byzura Mj (By) said...

lawa2!!

goblogbyfarah said...

ouh i ada lampu pocong ikea tu. sakit jantung dibuatnyaaaa!

zailamohamad said...

rumah akak pakai lampu kalimantang sahaja tapi ada casing lawa so xderlah nampak murahan sangat
ahaksss
kalo nak impact romantic, cari side table lamp kat ikea..sure mood romantic ada;)

mrs.spicy said...

kak ila: xnakak lagi bena gane casing dia..xpelah nanti usha kat keda lapu..xpon google la sekarang~
hehe

mrs.spicy said...

huhuhu..tu lah..sy pernah bc kat blog awak=p

ederq said...

beshnya da nak masuk rumah baruuu