Pages

Wednesday, 28 April 2010

mari berkongsi

rumet saya bagi link ni blog ni hari ni. *ehem, rumet kat UTP, bukan rumet sekarang*

click SINI

blog ni pasal kak yanti share progress anak dia (Rhianna) yang dulu ade masalah pendengaran. sekarang dah buat surgery. sedang buat prosess pemulihan la kut. nak sesuaikan diri dengan telinga baru


anak comel ni dah rasa macam-macam

kagum dengan ketabahan mak dia

saya dengan cerita pasal Rhianna ni dari utp lagi. pernah la jumpa sekali. tu pon dari jauh jer. comel budak nya. dia anak kepada kawan kak gee. kak gee kakak rumet saya. kawan baik dan jugak partner dieorang bukak center untuk speech.

sebab diorang ni kawan baik , so Rhianna ni dah jadi macam anak kak gee. mula-mula rhianna macam baby-baby normal yang lain. tapi dia sangat lambat bercakap. so, ni memang dalam bidang mak dia dan kak gee, dieorang suspect ade masalah pendengaran. jadi dieorang pergi cek dengan pakar. memang Rhianna ade masalah pendengaran. telinga dia tak boleh dengar langsung kut. so selama ni dia tak dengar pape. macam mane die nak belajar bercakap kan.

so sekarang dah 7 bulan lah kut Rhianna 'ade telinga' lepas 7 bulan buat surgery. dah boleh cakap sikit-sikit tapi perkembangan dia macam baby umur 7 bulan lah. sebab baru 7 bulan dapat dengar dengan normal.

bila kita luaskan pandangan kita. bila kita lihat hidup orang lain. buat kita tak pikir masalah sendiri. bukan nak tolong pikir masalah orang bila masalah sendiri pon tak tertanggung. tapi buat kita bersyukur dengan nikmat allah berikat kepada kita. buat ape kita pikir yang buruk-buruk, bila banyak benda cantik yang Allah bagi kat kita?

kata-kata jari,

Fabulous.Farah

4 comments:

maya amir said...

siannya.. tapi besenya org2 yg diuji2 mende2 camni adalah org yg sgt tabah.. salute dgn ketabahan parentsnye..

PuteriKureKure said...

tak sempat nak baca entri dia. takpe2 hari ni kite baca.

actually, semalam dah baca entri awak ni farah. tapi jenguk2 camtu je. huhuhu~

eim said...

kesian dia..tapi dia sangat comel..
bangga dengan ketabahan ibunya..

ye kita patut bersyukur dengan apa yg kita adakan..

Amie said...

Thanks krn baca blog Rhianna.we all dlm proses nak operate telinga kanan dia pulak insyaallah hujung bln Jun ni.