Pages

Monday, 19 April 2010

kesian rakyat malaysia

semalam tengok mentor yang dia tunjuk masa uji bakat. aish. sedih aku tengok rakyat-rakyat malaysia ni. macam sangat berharap nak masuk dunia hiburan walaupon bakat nya yillek.

aku suka mas idayu straight atas muka dia bagi

'adik, adik tak boleh nyanyi, sape cakap adik boleh nyanyi ni?'

pastu menangis-nangis cakap datang jauh-jauh, habis duit, habis masa segala. aduyai..ade orang suruh lu olang datang ka?

dieorang ni tak pernah nyanyi depan sedara-mara or kawan-kawan ke? kalau ade sedara-mara yang bercita-cita tinggi macam ni tapi takde bakat sila lah berterus terang depan dia dari memalukan diri masuk tv segala. kesian tau.

ade sorang tuh konon-konon nak membuktikan dia boleh berjaya dalam bidang dia ceburi. siap nangis lagi cakap dia selalu kene kutuk kat kampung. ish. kene kutuk maknenye ade lah tu something wrong. takkan saja-saja orang nak cakap suara kita tak sedap kan kalau suara kita sedap.

kenapa ramai sangat orang perasan suara sedap kat malaysia ni?

aish. kesian saya tengok mereka. tapi terima kasih lah menghiburkan hati kiteorang.

senak perut gelak semalam.

aku sedar suara aku tak sedap.

kata-kata jari,

Fabulous.Farah

9 comments:

KV said...

siap nanges penuh perasaan tuh. Tak tahannnn!!!

~ As ~ said...

tulah...kat fb smlm nilah topik kitorang bincang... dah tau suara tak best nak jg masuk, sah2 la masuk tv kena gelak..terdesak nak glemer la ni...

goblogbyfarah said...

kesian...nak glamor kot?

mamalieyna said...

hahaha..akak pun same aah, dgn en abe..gelak sakan..kesian pun ada..berkali2 akak ckp ngn usband, ada jugak manusia cenggitu eh! heran pun ye jugak, sapa la yg ckp diorang pandai nyanyi gaknye ye...memalukan diri sendiri jer..!

mrs.spicy said...

kv: itu lah pasal..kalau suara best takpe jugak~

mrs.spicy said...

kak ieyna: hiburan malam minggu=p

mrs.spicy said...

farah: yurp..remaja sekarang giler glamer..eh..ade tu yang tak remaja pon

mrs.spicy said...

as: dieorang nak sangat jadi artis kut

~LIZA~ said...

sentiasa la berpijak di bumi yg nyata :D