Pages

Sunday, 25 April 2010

kecek sket

sibok nyo sayo wiken ni dok gi mari -gi mari. lengoh sero labu betih.

sedaknyo kalu ado ore nok urut. puah doh eh kiah. kalu sayo oyat sayo lenguh labu betih gak, dio olo betih dio suruh pecet-pecet. holas. mugonyo kalu sayo lenguh labu betih, dio lagi lah key. dio hok jong bowok keto nyo. sayo ni tukey tido jah. haha

tok dey caro nok konek-konek internet eh. (bukey nyapong..meme ore sebuk lagu ni..nak wak gano sayo pong) jange ko oyat nok singgoh melawak blog sae-sae. blog sediri pong hiduk segey mati tok mahu wiken ni. jarey berlaku ni. skalo gak kalu la sibuk bena staro mano pong maley-maley dey jugok wak schedule entry. ni gak paka balik rumah gak dubush pesey atah katil. eh. bukey pesey lalu jugok la. dey jugok la romeng duo tigo raung. eh

sedak nyo ngaruk dih. sebab tak dok ore pehey. ngehehe

hari ni kerah abih lidoh, jari dan urat-urat hok adok kat body nih. sebab nyo malam ni kami laki bini makey nasi goreng budu. alos la lamonyo tok make nasi goreng budu adik kakok. mulo gak kalu zamey kecik-kecik, makey nasi goreng budu ni gak samo up lah nga make kfc, sedak hingga menjilat ibu jari kaki adik sayo oyat.

meme tok cukuk kalu nok ikut sepinggey. tapi gak nok wak gano. kalu makey 2,3 pinggey gak, perut naik 2,3 eci laluh. beci ngak la sayo. sedak nyo kalu metabolisme po hanis zalikha dih? olos la sayo ni. hanis zalikha sokmo contoh. mace tak dok ore lain dih.

ho. berbalik kepado cerito. nasi gorem budu. maklum lah adik kakok, sayo ni kalu dey letih gak nok nanok pong sero tak dok mood. tapi gak kene jugok masok sebab lauk penuh lagi tuh daley peti. so masok lah bodo-bodo. sayo gak kalu dey masok bodo tak dok bendo lain lah. pah goreng-goreng pah goreng goreng lah jawak dio. sie ko tok laki sayo. hahaha

tapi gak padey dok makey kedda. baik sayo masok dih. bia nasi goreng pong. nasi goreng sayo sedak lagi pado nasi goreng kedda. eh. koya. bukey sayo kato. tok laki sayo kato. haha

maley ni pelo-pelo ado nasi daley peti, sayo goreng lah nasi. pah ado pulok ikey kembung hok lamo lajok doh dok daley peti.

sayo goreng kunyik itu ikan, pah sayo amik isi wak nasi gorem budu. rajin ko set-set awok makey nasi gorem budu. nasi ni tak dok ore jual keda sero. ni masakan kaum-kaum ibu tok sey wi bazir lauk ikey goreng hok tok abih makey. ikey goreng kalu perangat tok sedak doh key adik kakok? jadi ibu-ibi kito ni kreatif nyo mereko maka terhasillah nasi goreng budu. guna isi ikey pah sayur hok guno kalu nok sedak kakung jah. mugo kalu kappung tepi-tepi parit key banyok kakung. paka amik hok tu jah wak masok.



nasi goreng budu

key sayo oyat doh. sibuk lah sayo konon nyo wiken ni. ni so lagi nasik goreng hok sayo masok wi ko cik abe sayo makey. nasi goreng kapung boh sos nampla. memey sedak ah. lawey dengan paprik udey. po makey keda doh dih? haha. koya lagi sayo

nasi goreng kampung, udang paprik


sayo masok jugok nasi putih nga lauk nga sayur. sie plop kalu pah goreng-goreng dih. tok laki sayo request nak ikey kicap. olos la. seney telajok la request nyo. ingat nyo request la ciken chop ko, lamb chop ko..ni ikey goreng kicap jah. bagus tok laki sayo dih? ni sayo sayey ko dio ni.


ikan goreng kicap

haha..jangey beci sayo sebab guno bahaso kelate ni. bukey nok assobiyyah ko gapo. tangey ni baru lepah makey nasi goreng budu. jadi tok ingat doh lagu mano nk type bahaso standart. nati lah esok-esok kalu dey sayo berok doh gak, hiley lah kali mari nyetok nok naip kuk bahaso kelatey ni.

maah deh adik kakok. kalu sero tok pehey gak, guno la google translator. ore kato bahaso kelate ni bahaso german. kuk-kuk lah dio buleh baco.

hehe

kato-kato jari,

mek parah.

13 comments:

Miss Layaleya said...

nok gelepa sero baco.. nasib baek pehe gok.. nasik grg budu tu kawe dok suko.. meme dok make budu.. x leh g sero nge budu..

hahahahahaahah

Madi @ Aed said...

mujo sayo pehe..oloh laaaa..berair mulot raso nok make ns gorem budu..huhu..

mrs.spicy said...

hahaha..pehe ko? oloh kantoi melucah=p

xbrehi ke? sedap ni~

mrs.spicy said...

along: alos la..kalu awok pong xpehe gak sayo seley daley paye budu la jawak dio

notty said...

haha..aku paham..aku paham..walaupon bacaan tu kena ulang byok kali..maklumlah,,kelantan celupp aku nih..nama je lahir kelate..haha..

mrs.spicy said...

notty: hahaha..mencabar gak eh tulis bhs kelantan mcm ni=p

Ms. Omey said...

haha..google translator boleh kuar bahasa kelantan eh? hebat gak tu..anyway tak paham sgt pun nasib baik ada gambar food best :)

mrs.spicy said...

omey: haha..lain kali agak-agak nak mngumpat tu boleh la i guna bahasa kelantan jer=p

eim said...

berbelit eja nak baca nii hehe..
tapi ttp paham lagii tau..

zailamohamad said...

demo loni xsupo muloooo

naka wehhhh!!

Byzura Mj (By) said...

nasi grg budu? macam best je

ederq said...

haha kawe pehe! sedak nyo napok nasi goreng budu tuhhhhh.

rsyazwani said...

WTF TAK PAHAM!! ahahhaah