Pages

Monday, 12 April 2010

dinner bertiga

along dah balik rumah dia. lagi pon abang halmey datang sini makanye berdating lah mereka. tinggal lah kami bertiga, pok we, suami dan aku.

dinner kiteorang adalah nasi goreng ikan masin tanpa kailan.=p kubis ngan carrot sajor yang ado. belasah sajor. janji rasa ikan masin. hehe

suami punya. telur mata goyang

pok we punya. telur mata tak bergoyang=p

hehe.seronok lah lepas masak susun begini.

ni ahkak punye. penuh melimpah kau.


aku suka makan makanan yang aku masak kecuali nasi goreng. sebab nasi goreng yang aku goreng tak penah rasa hangit-hangit macam kat kedai. ape yer die letak yang rasa macam tu kat kedai. penat aku cari tips nak sedapkan nasi goreng. tetap rasa tak sama dengan kedai punya.

simpan nasi dalam peti dulu sebelum goreng. dah!

goreng sampai nasi melompat-lompat. dah!

rasa ala-ala hangit macam kedai masih jugak tak rasa. korang tahu tak ape dieorang letak?

kata-kata jari,

Fabulous.Farah

8 comments:

Sharinginfoz said...

makan bertiga lebih baik drp makan sorang kan

Surat LHDN

Family Day

mamalieyna said...

hehe...goreng nasi sampai nasi melompat2 ye farah..^_^

Gee Carmen said...

aiyakk..
nasik gorenglah paling simple n sng nk masak. kalau nk sdp, tambahkan sos nampla (sos ikan)... rasa dia lain sket.. sedap!! rempah bwng merah, bwg putih, cili padi n belacan kasi tumbukkk.. cubalah yerrr...

zailamohamad said...

cuba pas goreng apa-apa jangan basuh itu kuali sampai berkerak2 hitam & then goreng nasi, ada rasa macam yang kat kedai tak??
kalo ada, haaaa itulah rahsianya;D

mrs.spicy said...

kak ieyna: a ah..hehehe..tapi jangan sampai jadi pop corn=p

mrs.spicy said...

sharing info: a ah..tapi memanndang kan dok berdua jer..so terpaksalah makan berdua=p

mrs.spicy said...

kak ila: aiyyak..itukah petuanya???
lepas ni tak makan nasi goreng kat kedai la jawap die

mrs.spicy said...

gee: wah..thanks..nanti i try letak sos ikan