Pages

Thursday, 11 March 2010

shake-shake-shake

sudah lunch ke semua? ke puasa?

hari ni watak utama kita adalah honeydew.

ini adalah honeydew

sape tak kenalkan?
haha

seperti biasa bahan-bahan penting nak buat honeydew shake ini adalah,

2 scoops f1 vanilla
1 scoop f3
air masak
hirisan honeydew
beberapa ketul ais

tayah pikir panjang, campakkan semua dalam blender.

siap~

tapi hari ni sebab buat ni masa breakfast, mak akan tambah susu. tambah 2 scoops susu. lemak bercream dek non.

ini pulak tengahari tadi

nampak pink-pink gitu kan. bukan tambah strawberi deknon. tambah tembikai.hahaha. resepi yang sama. tapi tambah tembikai. tengahari mak tak minum susu. so ni yang tidak bersusu.

sekarang ni kalau shake rase nak ngan buah jer. tak nak dah soya. kalau mood nak shake ngan buah ni datang kene rajin la sikit. sebab kene blend. kalo ngan soya sonang. letak jer dalam shaker.

8 comments:

Aieyn said...

magh. aku kn aritu beli f1 perisa cappucino.. cmne nk kasi variety ek? xkn cappu nk ltak buah plak kn? susu anlene bleh x?

mrs.spicy said...

ko campo soya boleh. tu yang paling biasa la.

boleh2..aku selalu jer campo susu dalam shake perisa pape pon.

letak milo sikit (jangan banyak sangat milo manis) jadi mochacino..hehe

kalau berani experimen campo la ngan buah..haha..tapi tak pernah try la pulak=p

kalo choc tambah banana or strawberi best jugak

AiniNoraini said...

alaaaa...tak sabo nye nk ada umh sndiri.....
nak shake gtu jgak..
baru la berselera..
nk shake 3kali sehari pon tak pe kalau dpt blend mcm tu...

tak sabar nak ada rumah sndiriiiii...-_-"

mamalieyna said...

wah2x..shake saje...^_^

mrs.spicy said...

ira: hahaha..kan..rajen plop aku blend leni..beh2.=)

mamalieyna: berusaha keras nak kurus ni..huhu

zailamohamad said...

nampak macam best aje..tapi kalo blender bekas blend cili boleh tak nak blend buah (soalan bodow) heheheheee

mrs.spicy said...

kak ila: farah xde 2 blender..dah cr hari tu ingat nak beli dia punya jug jer. tapi xjumpa so sekarang ni, ni blender blend sambal, ni la blender blend bawang, ni la blender blend buah.

hahahaha

xde rasa pelik lagi stakat ni. lepas guna kene terus basuh la tapi.

diyanah said...

nampak sedap lah farah, nak try lah nnt. sekarang pon sy baru nak belajar masak hehe. tapi hari tu goreng tempe pon hangit huhu.