Pages

Thursday, 18 March 2010

sahur

wah..saya bangun sahur kul 5 pagi~

makanan sahur


*ehem*

(sebenarnya tak tido lagi. jangan bagitahu suami saya.nanti die marah)

masalah tidur makin kronik.

pagi semalam aku bangun mandi, semayang, buatkan suami breakfast (bunyi macam hebat, padahalnya shake jer) , pastu pengsan balik.

kul 11 baru bangun. (tu pon suami kejut)

kemas-kemas siket. tengok oprah. tak sedar kul berapa tertido balik, kul 2.30 bangun.

lepas tu malam semalam kul 10 aku dah tidor (sebenarnya nak buat-buat tido merajuk dengan husband, mengaharap dia datang pujuk. tapi hampeh dia tak pujuk pon)

kul 12 suami kejut bangun basuh muka gosok gigi. lepas tu mata keras dah tak nak tertutup dah!

husband cakap nanti 'i nak letak password kat latop'

buat lah~

i dah pernah try baca buku bosan yang u suruh i baca tuh nak bagi cepat ngantuk. tapi tak ngantuk jugak~

i rasa i kene kurangkan tidur petang lah. tak pon buat banyak sikit benda yang pakai energy supaya malam penat lalu tertidur.

i ade ubat tidur i yang tersendiri. memang berkesan lah ubat tidur tu. tapi sekarang sejak mata dah lari timing ni walaupon dapat ubat tido tu pon tak jalan. aku akan tido dalam sejam ke dua jam lepas amik ubat tido jer. lepas tu sedar balik dah tak ngantuk.

ubat tido tuh orang lepas kawen jer boleh dapat. haha!

dah la maghfarah! suka nak meng-18sx kan blog

3 comments:

Ms. Omey said...

best jugak smpi camtu skali takleh tido eh. org lain tido u mcm2 bole buat :p

Ezzah said...

ahahahhaha...x boleh blah ah puan farah nih...ubat tido tuh!

ahahahahahaah

eynda said...

Hubby pun pernah cakap nak hadkan masa akak depan pc...dia nak godek2 pc ni hah...akak cakap kalau bini awak mereng jangan menyesal haha...sebab akak pun kekadang datang angin takleh tido...pas tu pc je boleh teman akak...takkan nak termenung tengok ceiling je kan...nak tengok tv pun kekadang boring...nak baca buku?? Sejak ada blog tak baca buku pun kekekek...