Pages

Wednesday, 31 March 2010

ikan bakar

perbualan petang yang biasa,

'dinner nak makan ape?'

'uh? i teman jer lah. i nak shake'

'i nak makan ikan bakar'

'ok tak jadi lah shake. nak makan ikan bakar jugak'

gahaha.

aku baru perasan kat area-area paka-kerteh ni susah nak cari kedai ikan bakar. ke kami yang tak jumpa tempat? sapa yang tahu tempat angkat tangan! (yang dekat-dekat je lah)

kami tahu kat keteh satu kedai kat jeti tu jer. tu pon ikan bakar dia idok lah 'wow sedap nye kena datang makan lagi ni!' punya kelas. dia berada dalam kelas, 'ok lah. kalau kemaruk sangat nak makan ikan bakar boleh lah datang sini lagi' sahaja.

kat tepi paka residence ni ade satu kedai makan betul-betul tepi pagar hotel. jual ikan bakar. tapi tak pernah nak try. sebab kedai macam tak ramai orang sangat. so tak menggamit perasaan nak try ikan bakar. tapi kami pernah la makan keropok lekor dan makanan panas kedai tuh.ok lah. ikan bakar jer tak try.

jadi semalam kami terbukak hati.

ikan bakar kami

rasanya?

'wow sedap nye kena datang makan lagi ni!'

punya kelas.

kena dengan selera kami.

sup sayur

sangat kena dengan selera i, tapi fail dengan selera suami sebab dia letak ayam

merenung masa depan

boleh tak lain kali u try amik gambar biar hidung i nampak kecik?


hummmpphh

kata-kata jari,

Fabulous.Farah

5 comments:

Byzura Mj (By) said...

ikan bakar!!! argggghhh! tak pasal nak tensen :D

mek da ©™ said...

ikan bakar!!!!!!!!!!!!! sdp

gee ryder said...

hi, thanx cos sudi singgah my blog :)

umh i A-3A-17

u?
camne progress umh skg?

PuteriKureKure said...

ikan bakar? pergghhhhh~

honeylanz said...

ikan bakar!! cant resist hoho..ambik pic dr angle bwh mmg gitu..cuba angle lain lak :P