Pages

Monday, 22 March 2010

hari ahad penat

untuk pertama kali OurCastle masuk blog. sebab tuan blog ragu. pikiran orang ni kita tak boleh control. lain nak disampai kan lain yang dia faham.

nanti ade suara-suara halus cakap,

'heleh, orang beli bungalow pon tak kecoh macam ko'

sape suruh tak kecoh. ngahaha. kalau tak kecoh maknanya tak berupdate la blog ni kan?

peringatan terakhir. bukan nak menunjuk dengan perasaan riak dan bangga yer. tahu korang lagi hebat.

tapi nak menunjuk dengan niat saya rasa bersyukur dengan rezeki yang allah bagi dan sangat excited nak duduk rumah sendiri (*ehem* rumah suami). dan sangat berterimakasih kepada husband yang menyediakan rumah ni.

olos.olos. blog sendiri pon nak kene explain panjang-panjang kan? lemoh.lemoh. sejak bila aku pikir pasal orang ni!

setelah bermukaddimah panjang..presenting~



OurCastle

ni breakfast. tak shake sebab nak duduk lama kat OurCastle. takdak air lagi. nanti terkepit-kepit nak kencing.

Aglio Olio with prawns.

ni second time masak. so rasa dia sudah disesuaian dengan tekak sendiri. first time guna cendawan butang. kali ni guna shiitake. guna shiitake adalah 100 kali ganda sedap. suka sangat!

nanti cekedout la kat blog main masak-masak i untuk resepi.

sini


kami keluar rumah awal giler sebab nak jumpa customer. hari ni hari last nak meround timbang tengok progress.

lepas tu pergi jumpa contractor lagi. kami dah pilih contractor. dia dah nak start pasang dah. mungkin bila kami balik dari kerteh semua dah siap. mungkin lah.

lepas tu balik rumah amik-amik barang terus bertolak ke kerteh. otw singgah kat ampang. jumpa last customer. alhamdulillah. tapi masa tuh aku dah hidup segan mati tak mahu. lalok giler. tapi nak tido kesian kan suami kene drive sorang-sorang. last-last tertido jugak. hehe

singgah kat petronas bentong nak beli wafer sedap. tapi takde T_T

malam nya sebelum check in perlu cari makanan isi perut dulu.

makanan dirindui

'mari secawan'

untuk tenaga malam ni. kahahahak

ROTI TEMPAYAN DENGAN KUAH KAMBING

*saja caps lock nak tunjuk memang excited sebab rindu*

walaupon kecewa sikit sebab kuah cair. kenapa mak cik?? kenapa cair?? frust sungguh saya

saya akan berada di Awana kijal sehingga diberitahu. no more entry masak-masak lepas ni.

tadi suami call MIL, cakap pasal renovate rumah. dia cakap.

'buat ape renovate dapo cantik-cantik . masak kadang-kadang jer'

hehe. kalau lah dia tahu menantu dia ni rajen jer kalau kat rumah sendiri. hahaha. walaupon mungkin bukan selalu dok kat rumah tapi kalau skali dok kat umah try jugak masak. kalau penat sangat masak telur goreng pon jadi lah!

so pada saya, dapor adalah benda yang paling penting selepas katil dan cermin besar. hahahah

sekian dulu. bak kata kak nita, i love u ol~

11 comments:

PuteriKureKure said...

have a nice holiday ya!
:)

mrs.spicy said...

hehe..takde la bercuti sangat..mengekor je ni..=p

eim said...

farah ambik kontraktor mana..
berapa kena,leh tahu hehehe

im ambik ngan kontraktor luar..minggu ni baru dia start reno huhu...

Mrs Zamzuri said...

kat mana rumah tuh? chantek!

goblogbyfarah said...

cantik rumah!

mrs.spicy said...

iem: farah dapat harga murah sikit..sebab tak nak masuk terus so dia nak guna buat showroom. so dia tak bagi reveal harga takut orang lain nak hrga tu jugak..tapi kalau jumpa face to face farah cakap..hehe

mrs zamzuriL kat kinrara mas

farah: boleh la untuk duduk sampai anak ade 2,3 orang..huhu

NurulAzriKhalisah said...

farah, sape la mulut jahat suka nk ngata u...
apepun i suke je follow blog u sbb byk mende i leh belajar ngn org dh ade hubby mcm u...
now dh ade rumah baru, byk mende leh belajar...tahniah yer...
semoga murah rezeki dan teruskan mengupdate blog neh...=)

zailamohamad said...

besau umah farah..best kan dok rumah sendiri..kak ila pon dok sabar2 nak pindah masuk rumah..tapi dokleh nak tacap2 lagi sebab duit habes wat bayar interest pasal kelewatan setelkan bayaran..sungguh hampess lawyer bank kak ila..rase sakit hati sesangat..eh terlebih emosi di komen box orang pula
btw, akak pon suka wafer kat Petronas tu (kalau betol Petronas tulah)

mrs.spicy said...

idok ler besau bebeno..huhu..biasa2 jer..

org pon kene bayar denda jugak..hampes jer bank salah kita kene tanggung

mrs.spicy said...

nurul: huhu..orang tak senang hati tgk kita senang

eynda said...

Cantik rumah...nanti citer la bab2 renovate tu...akak suka baca pasal deco2 dlm rumah :-)