Pages

Tuesday, 9 March 2010

dinner 3S-senang-sihat-sedap

bahan yang diperlukan adalah sebiji tembikai seberat 6.7 kilo. tapi kita guna sehiris jer yer.


mula-mula kita basuh dulu tembikai aka timun cina.


*abaikan cendawan butang yang terselit itu. tidak digunakan dalam resepi ni. mungkin dalam resepi lain dia akan muncul*

potong dulu. amik isi sahaja. kulit kita tak makan yer.

hiris-hiris kecik-kecik supaya senang nak blend

tambah 2 scoops f1 perisa vanilla
1 scoop f3
beberapa ketul ais
sedikit air. (tembikai ni dah banyak air)

siap~

watak-watak utama dalam cerita ni

hehehe. ni dinner 2 hari lepas. hari ahad balik dari jalan-jalan rasa penat pulak nak masak dinner. shake sudey~!

kalau pagi, aku buat aku akan tambah lagi 2 scoops susu anlene. sedap~

contoh pelakon bersusu. nyum!

11 comments:

eim said...

salam kenal..
nk tnya awak beli rumah apartment kat kinrara mas jugak ke...
sorry kalau salah

mrs.spicy said...

iem: aah..kenape? kite berjiran ke?

eim said...

haah kita berjiran kot..
umah saya A- 3-10..AWAK PLAK??
bila nak pindah hehe..

mrs.spicy said...

saya A-3A-18!!
aaaaa
adekah kite selevel~
wah..syiok nyer dah jumpa jiran

rumah awak dekat lift..rumah kite hujung..
ahahaha

tak sure lagi sebab start renovate pon belom.haha

awak bile pindah?

eim said...

hehe,jumpa jugak jiran..ramai cina lah kat sanakan...

haah rumah saya dekat sangat ngan lift bahaya kalau budak kecik itu terlepas hehe...

ingat nak pindah awal bulan depan sekarang tgh buat grill hehe tengoklah camner sbb dengar kata air n api minggu depan baru pasang...

mrs.spicy said...

tu lah..yang kelakar nye kiteorang ni kunci rumah pon tak amik lagi. hubby asyik bz memanjang. insyaallah wiken ni g melawat rumah..

tapi kiteorang ingat nak renovate dulu sikit-sikit. bila dah masuk barang susah nak renovate. dah pasang kabinet segala ke?

advance sungguh korang. kiteorang jugak asyik berlengah-lengah.

nak no fon, gtalk ngan YM boleh?

facebook jugak
hahaha
excited sungguh jumpa jiran

ramai jugak cina. tapi kawan hubby melayu pon ade jugak selevel dengan kita.

eynda said...

Farah..akak kan..kalau makan tembikai campur susu konfirm uwek-uwek...dari kecik lagi cam tu...tak tau pasal apa...so farah bertuah la boleh minum shake cam tu ...

mrs.spicy said...

huhuhu..akak tak suke susu ke?
hehe
farah suke..
kadang2 tomato pon blend ngan susu.haha

honeylanz said...

has pun biasa blend shake dgn tembikai..sedappp

eim said...

ok farah,nnt kita chit chat lagii
add kita ye ..

ym im = imzk12@yahoo.com.my

fb= imtinanzk@gmail.com

Fathiyah said...

sonang benor nih =)